Alonso: Ahhoz, hogy nyerjünk, szükség lesz némi segítségre a Red Bulltól - F1VILÁG.HU

Alonso: Ahhoz, hogy nyerjünk, szükség lesz némi segítségre a Red Bulltól

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso hisz abban, hogy képesek lesznek versenyt nyerni a 2023-as világbajnokság során, ehhez azonban szükségük lesz némi „segítségre” is a Red Bull csapatától.
Portrait, Podium, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, provisionally 3rd position, with the trophy

Alonso Bahrein után Szaúd-Arábiában is parádés teljesítménnyel rukkolt elő: a spanyol versenyző a két Red Bull mögött a 3. helyen ért célba, így az összetett pontversenyben is ezt az előkelő helyet foglalja el a spanyol.

Hiába viszont a remek forma, szemmel látható, hogy a Red Bull jelenleg óriási fölényben van a többi F1-es istállóval szemben. Ha tehát nyerni akarnak, ahhoz jelen állás szerint az is kell, hogy az energiaital-gyárosok problémával találják szemben magukat.

„Szükségünk lesz némi segítségre tőlük, de be fog következni az, hogy nem fognak mindig az első és a második helyen célba érni. Egyik nap egy bokszkiállás, másik nap egy váltó” – mondta Alonso, majd szót ejtett Max Verstappen múlt szombati, időmérős műszaki hibájáról is.

„Maxnak is problémája volt az időmérőn – ha a futamon történt volna, ki kellett volna állnia az autóval. Szóval lesz néhány olyan pálya, ahol a megbízhatóság, vagy valami más a segítségünkre lesz, és remélhetőleg ezeken a versenyeken ki tudjuk használni a lehetőséget.”

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat április első hétvégéjén folytatódik majd az Ausztrál Nagydíjjal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!