Alonso: Ahogy jönnek a fejlesztések, úgy változhatnak az erőviszonyok az F1-ben - F1VILÁG.HU

Alonso: Ahogy jönnek a fejlesztések, úgy változhatnak az erőviszonyok az F1-ben

HIRDETÉS
A fejlesztési versenyben is oda kell tennie magát az Aston Martin Forma-1-es csapatának, Fernando Alonso szerint ugyanis ez lesz majd az alapja annak, hogy 2024-ben esélyesek legyenek a győzelmekre, illetve a világbajnoki címre.
Portrait, Helmets, Albert Park Circuit, GP2303a, F1, GP, Australia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

A brit istálló parádés formában indította a 2023-as szezont, Alonso pedig a bajnokság eddigi mindhárom versenyén dobogóra tudott állni. A spanyol pilóta maga is elismeri, a remeklés kellemes meglepetésként érte őket, és nagyon elégedettek a látottakkal. A csapatok viszont már gőzerővel dolgoznak fejlesztéseiken, az Aston Martinnak pedig ezen a téren is hely kell állnia a tradicionális topcsapatok ellen.

„2023-ra azt reméltem, hogy egy tanulóidény lesz, 2024-ben pedig talán már kihívói lehetünk a Ferrarinak és a Mercedesnek” – idézi a kétszeres világbajnok szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Viszont már Bahreinben ellenfelei voltunk ennek a két istállónak, az év első versenyén. Szóval most minden sokkal optimistábbnak tűnik. Viszont most tényleg teljesítenünk kell.”

„De nagyon hamar látni fogjuk, mi a helyzet, Bakuban, Imolában és Barcelonában ugyanis a csapatok elkezdik fejlesztésekkel felvértezni autóikat, és ebből a szempontból nekünk is egy topcsapatnak kell lennünk – a pályán, de azon kívül is! Számos dolgot kell megtanulnunk a szezon során, hogy 2024-ben esélyesek legyünk.”

Alonso azt mondja, a fejlesztési verseny már elkezdődött a csapatok között, és jó eséllyel hamarosan az erőviszonyok is átalakulnak egy kicsit.

„Az autók sokat fognak változni. És talán ez megváltoztatja majd az érzéseinket is azzal kapcsolatban, hogy mennyire vagyunk versenyképesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!