Alonso akár Strollt is bajnoki címhez segítené - F1VILÁG.HU

Alonso akár Strollt is bajnoki címhez segítené

HIRDETÉS
Fernando Alonso akár újdonsült csapattársát, Lance Strollt is szívesen hozzásegítené az F1-es világbajnoki címhez — a spanyol pilóta elmondta, nem bosszankodna, ha visszavonulása után jönnének a győzelmek az Aston Martin számára.
Fernando Alonso, Aston Martin

Alonso idén az Aston Martin színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását, a csapatváltáshoz pedig nagy reményeket fűzött: a spanyol pilóta elmondta, hisz benne, hogy meglehet a harmadik világbajnoki címe. 

Alonso nem gondolkodik idősávokban, hogy meddig kellene a csapatnak az élmezőnybe kerülnie, egy a fontos számára: hogy folyamatosan előrelépéseket tegyenek, ehhez pedig arra van szükség, hogy segítsék egymást az istállón belül. 

„Elégedettnek kell lennünk egymással és segítenünk kell egymást: az Aston Martin segít nekem, hogy elérjem az eredményeimet és céljaimat, én pedig segítem a csapatot, hogy minden futamon, minden évben fejlődjön és közelebb kerüljön a legjobb pozíciókhoz.“

„Minden tapasztalatommal és tudásommal segítem majd a csapatot, hogy lerövidítsük ezt az időt, ami ahhoz kell, hogy világbajnokok legyünk. Hogy a kormány mögött leszek-e még akkor, amikor eljön ez az idő? Senki nem tudja. Lehetetlen megjósolni. De ami biztos, hogy a tőlem telhető legjobbat próbálom majd nyújtani.“

A spanyol pilóta elmondta, akkor is büszke lesz magára, ha már visszavonulása után érkezik el ez az idő az Aston Martin számára: szerinte új csapattársa, Stroll is megérdemelné a bajnoki címet. 

„Lance személyében a csapatnak van egy versenyzője, aki nagyon fiatal, nagyon tehetséges, és megvan a lehetősége, hogy világbajnok legyen. Az, ha látom majd őt, hogy eléri ezt, és tudom, hogy részt vettem ebben, nagyon különleges lesz számomra, függetlenül attól, hogy én a kormány mögött ülök-e majd, vagy sem.“

„Megvan a tempója és a tehetsége. Sokszor megmutatta, különösen vizes körülmények között. Emlékszem a törökországi pole pozíciójára és néhány másik kiváló teljesítményére esőben. Ahhoz, hogy ilyen szinten teljesíts ilyen nehéz körülmények között, különös érzéked kell legyen az autódhoz“ — mondta a kétszeres világbajnok Strollról. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!