Alonso: Akármit csinálhatnék, nem lennék gyorsabb - F1VILÁG.HU

Alonso: Akármit csinálhatnék, nem lennék gyorsabb

HIRDETÉS

Fernando Alonso szerint a maximumon teljesített Szuzukában, és ennél jobb eredményt máskor sem tudna elérni a McLaren mostani versenygépével.


Fernando Alonso szerint a maximumon teljesített Szuzukában, és ennél jobb eredményt máskor sem tudna elérni a McLaren mostani versenygépével.

Alonso elmondta, saját teljesítményével elégedett volt a szombati időmérőt követően, ahol a 14. rajtpozíciót szerezte meg.

„Valószínűleg karrierem legjobb köre volt itt, Suzukában” – értékelt a spanyol, ezzel arra utalva, hogy semmiképp nem tudott volna gyorsabb lenni. „Még vagy száz gumiszettet felrakhatnánk és megismételhetném a köreimet, de nem javítanék a köridőmön.”

A McLaren versenyzője pénteken „ünnepelhette” első vb-címének tizedik évfordulóját, ennek alkalmából pedig újságírók feltették neki a kérdést, számít-e harmadik bajnoki győzelemre.

„Nem fognak egyik versenyről a másikra megoldódni a dolgok” – reagált Alonso. „Ki kell számolnunk, hogy mennyit tudunk egy év alatt fejlődni. Úgy gondolom, 2.1 másodperccel le vagyunk maradva, ami nagy hátrány, ezért megpróbáljuk ezt egy tél alatt behozni. Ha nem jön össze, akkor talán még kell egy évet várnunk.”

A spanyol szerint nem lesz egyszerű versenyük, egy kis szerencsével pontot is szerezhetnek, azonban mindenképpen szeretnének célba érni a Honda hazai nagydíján.

„Kemény verseny lesz, de a legjobbat fogjuk nyújtani, és reménykedünk egy kis csodában a pontszerzés érdekében.”

„Jó lenne a hazai szurkolók előtt a kockás zászlóig eljutni. Egy jó verseny a minimum, amit adnunk kell nekik. De nincs semmire garancia.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!