Friss hírek

Alonso akkor is büszke lesz, ha a visszavonulása után lesz bajnok az Aston Martin

Fernando Alonso azt mondja, „büszke pillanat lesz számára”, ha az Aston Martin csapata a jövőben világbajnoki címet tud nyerni a Forma-1-ben – még akkor is, ha ő ekkor már nem lesz a brit istálló versenyzője.

A kétszeres világbajnok az Alpine csapatától érkezett az Aston Martinhoz, az istálló pedig hétfőn tartotta új versenyautójának bemutatóját. A csapat komoly célokat tűzött ki maga elé, 2025 végére szeretne esélyes lenne a végső győzelemre az F1-ben. Alonso szerződése több évre szól ugyan a csapattal, ám jó esély van rá, hogy a mostani kemény munka babérjait már nem ő aratja le – hanem például csapattársa, Lance Stroll.

„Feltehetően ez az utolsó csapat, ahol versenyzem, és évek óta ismerem már Lawrence-et [Stroll], illetve Lance-et. Lance-szel akkor ismerkedtem meg, amikor a Ferrari akadémiájának tagja volt, ennek már 11 éve. Most pedig az a csodás lehetőség kínálkozott, hogy egy csapatnál versenyzünk, és együtt dolgozhatunk az Aston Martinnál – és remélhetőleg bajnoki címekért harcolhatunk a jövőben.”

Hirdetés
 

„Abu Dhabiban is elmondtam már: még ha nem is fogok már vezetni akkor, rendkívül büszke leszek arra, hogy a részese voltam ennek a szervezetnek. Ha egy nap az Aston Martin majd dominál a versenyeken és bajnoki címeket szerez, és két versenyzőjük úgy harcol a vb-trófeákért, mint a Red Bullnál Sebastian vagy [Mark Webber], és hozzásegíthetem Lance-et egy bajnoki címhez, az egy hihetetlenül büszke pillanat lesz számomra.”

Alonso hozzátette, a fő feladatuk idén az lesz, hogy egy olyan autót fejlesszenek az idény során, mely alapul szolgálhat a következő évek sikereinek.

„A legfontosabb dolog számomra idén az lesz, hogy megbizonyosodjunk arról, ez az autó jó alapokkal rendelkezik, az Aston Martin pedig képes lesz majd kifejleszteni belőle a jövő autóit. A tavalyi csomaggal voltak nehézségek, ahogy azt mindannyian láttuk kívülről is, a csapat pedig keresztülment néhány dolgon év közben, a szezon vége felé pedig rengeteget fejlődtek.”

„Ezek a nehézségek jók, ha az ember megérti őket. Ez az első igazi autó ezekkel az új szabályokkal, és remélhetőleg az Aston Martin képes lesz fejlődni a jövőben. Számomra a legfontosabb idén az lesz, hogy fejleszteni tudjuk majd szezon közben, és úgy fejezzük be a 2023-as évet, hogy ez a versenygép képezi majd a jövő alapját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso akkor is büszke lesz, ha a visszavonulása után lesz bajnok az Aston Martin
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon
Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött
Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!