Alonso alig hitt a szemének az időmérőn

Fernando Alonso ugyan két ezreddel marad csak le idei első pole pozíciójáról, elégedetten nyilatkozott, mert úgy érzi, minden oka megvan arra, hogy boldog legyen, hiszen álmában sem gondolta volna, hogy harcba fog tudni szállni a Red Bullal a mai időmérő edzésen.


Fernando Alonso ugyan két ezreddel marad csak le idei első pole pozíciójáról, elégedetten nyilatkozott, mert úgy érzi, minden oka megvan arra, hogy boldog legyen, hiszen álmában sem gondolta volna, hogy harcba fog tudni szállni a Red Bullal a mai időmérő edzésen.

„Úgy gondolom, hogy minden okunk megvan arra, hogy elégedettek legyünk” – mondta a kétszeres világbajnok, aki legutóbb a tavalyi Magyar Nagydíjon indulhatott az élről, még a Renault színeiben.

„Az idei évben először vághatunk neki egy versenynek az első sorból, így azt gondolom, hogy mindenképpen előrelépést értünk el. Az egész hétvégén versenyképesek voltunk, és nagyon bízom az autóban. Mindhárom etapban elégedett voltam a versenygépemmel.”

„Végre sikerült egy tökéletes szombatot összehoznunk. Természetesen egy hajszállal ugyan, de elveszítettük a pole pozíciót, azonban vasárnap osztják a pontokat, így minden erőnkkel a holnapi napra kell már koncentrálnunk.”

„Célunk az lesz, hogy minél több pontot szerezzünk, és átmentsük a holnapi napra a mai kiváló teljesítményünket.”

A Ferrari ugyan már a pénteki edzéseken is kiválóan teljesített, és a szombat reggeli tréningen is partiban volt a Red Bullal, Alonso elmondta, hogy nem számított arra, hogy ennyire közel tudnak maradni legnagyobb ellenfelükhöz, akitől igazából többet vártak a mai időmérőn.

„Azt kell mondanom, hogy egy kicsivel többet vártunk a Red Bulltól. Az idei évben már nem egyszer láthattunk olyat, hogy a pénteki edzéseken, és az időmérő első etapjaiban közel voltunk hozzájuk, de aztán a Q3-ban mindig előhúztak valamit” –magyarázta.

„Igazából meg voltunk lepve, hogy ilyen közel tudtunk maradni hozzájuk, és harcba tudtunk szállni velük a pole pozícióért, tíz verseny után. Egy kicsit sok időbe telt, de végre megérkeztünk, és közel vagyunk hozzájuk.”

A Ferrari idei legerősebb időmérőjét teljesítette, hiszen Felipe Massa a harmadik helyre hozta be a másik olasz gépet, így a Scuderia két versenyzője az első háromból vághat majd neki a Német Nagydíjnak.

„Úgy gondolom, hogy kiváló teljesítményt nyújtottunk” – mondta a brazil. „Egy nagyon kemény időmérő volt a mai, és a Q3-ban sajnos nem tudtam megfelelően összerakni a szektorokat, így ez volt a maximum, amit elérhettem.”

„Nagyon örülök, hogy ismét a Q3-ban vagyok, és most már teljes erőbedobással a holnapi versenyre fókuszálok. Bízom abban, hogy jó munkát fogunk végezni, és sok pontot fogok szerezni mind a csapatnak, mind magamnak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS