Friss hírek

Alonso álmában sem gondolta volna, hogy nyerhet

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso bevallotta, nehezen tudja elhinni, hogy idei második futamgyőzelmét aratta a hétvégén megrendezett Japán Nagydíjon, ahol elmondása szerint fantasztikusan dolgozott csapata.

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso bevallotta, nehezen tudja elhinni, hogy idei második futamgyőzelmét aratta a hétvégén megrendezett Japán Nagydíjon, ahol elmondása szerint fantasztikusan dolgozott csapata.

A kétszeres világbajnok kiválóan helyezkedett az első kanyarban, és kihasználva az élmenők kakaskodását, Robert Kubicával együtt már az első körben az élre állt.

A spanyol versenyző az első etapban a második helyen tanyázott, ám a Renault kiváló taktikai döntést hozott, mikor első kiállásánál kevesebb üzemanyagot töltött autójába, mellyel Kubica elé kerülhetett.

Alonso ekkor más sebességi fokozatba kapcsol, és könnyebb autójával körről körre lépett el az őt követőktől, így a végére már vissza is vehetett a tempóból, és zsinórban második futamgyőzelmét aratta az idei szezonban.

“Nehéz elhinni” – mondta Alonso a futam után. “Természetesen a szingapúri győzelem abszolút váratlanul jött a szombati balul elsült időmérő után.”

“Rendben van, azt a versenyt megnyertem a váratlan körülmények és a biztonsági autó miatt, azonban a mai futamon nem volt semmi, és ismét győzelmet arattunk, ráadásul egy olyan pályán, ami nem igazán fekszik az autóinknak. Még mindig nem hiszem el, hogy zsinórban két győzelmet arattunk.”

“A csapat fantasztikus munkát végzett a szezon folyamán, versenyről versenyre javított az autó teljesítményén, és jelenleg a Ferrari illetve a McLaren mögött vagyunk, ami abszolút lenyűgöző.”

A 27 éves versenyző, aki 48 pontjával felugrott a bajnokság hetedik helyére, bevallotta, hogy a McLaren és a Ferrari pilótái közötti harc az első kanyarban, váratlanul jó pozícióba sodorta.

“Egyértelmű, hogy a rajt volt a verseny legizgalmasabb része, láttam, hogy az előttem állók nagyon agresszíven érkeznek meg az egyes kanyarba” – magyarázta a spanyol. “Én is egy kicsit elfékeztem magam, és szélesen mentem bele az egyes kanyarba. A hideg gumik megleptek, blokkoltak a kerekek, és mindenki lecsúszott az ívről.”

“Ezt kihasználva Robert mögé kerültem, és onnantól kezdve már minden sokkal egyszerűbb volt. Szabad volt az út előttünk. Az autó kiválóan muzsikált, az irányíthatósága tökéletes volt, aztán sikerült elhúznom a második etapban, és ennek is köszönhetem a győzelmet.”

“A második helyen voltam, mikor kiálltam tankolni, és megkérdeztem a csapattól, hogy vissza tudok-e térni Robert elé, mert azt akartam, hogy szabad legyen az út előttem. Ennek érdekében pedig kevesebb üzemanyagot kaptam. Szerencsére sikerült ellógnom a követő bolytól, mert az autó tökéletesen működött.”

Alonso azt is hozzátette, hogy az egymást követő két futamon aratott győzelmük is bizonyítja, hogy a Renault rengeteget fejlődött az elmúlt időben.

“A csapaton belüli légkör és a hozzáállás többé-kevésbé olyan, mint 2006-ban, azonban akkor harcban voltunk a bajnoki címért, így mindenki sokkal jobban koncentrált arra, hogy pontokat szerezzünk, és megtaláljuk a határokat” – magyarázta.

“Rengeteget dolgoztunk az elmúlt időben. Miközben az új szabályokat és az elektronikát tanultuk, sokat fejlesztettünk az idei autón, és sikerült megoldást találnunk azokra a gumiproblémákra, melyek a szezon elején gondot okoztak számunkra a hosszú etapok alatt a versenyen.”

“Az eredmények pedig elkezdtek jönni. Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatomra, hogy sikerült megoldást találniuk a nehézségekre. Mindenki fantasztikus munkát végzett” – tette hozzá boldogan Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!