Portugál Nagydíj

Alonso apait-anyait beleadott Abu Dhabiban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso apait-anyait beleadott Abu Dhabiban

Fernando Alonso elárulta, hogy szinte az egész versenyen kvalifikációs köröket futott Abu Dhabiban, miközben keményen üldözte az előtte haladó Lewis Hamiltont, aki végül megszerezte a győzelmet.


Fernando Alonso elárulta, hogy szinte az egész versenyen kvalifikációs köröket futott Abu Dhabiban, miközben keményen üldözte az előtte haladó Lewis Hamiltont, aki végül megszerezte a győzelmet.

Azt követően, hogy az ötödik helyről a másodikra ugrott már az első körben, a Ferrari spanyol pilótájának az volt a fő célja, hogy befogja és megtámadja az előtte haladó Hamiltont, aki végül behúzta harmadik győzelmét az idei évben.

„Nagyon keményen próbálkoztam az egész versenyen” – mondta a kétszeres világbajnok. „Az idő volt a legnagyobb ellenfelem. Minden egyes köröm kvalifikációs kör volt, hogy csökkenteni tudjam a különbséget, de az folyamatosan ingadozott.”

Az élen állóknak komoly problémáik voltak a lekötözöttekkel, akik egyszerűen úgy tűnik, hogy nem vettek tudomást róluk, jóllehet többen büntetést is kaptak a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt.

„Ami a lekörözötteket illeti, mikor ő volt bajban, én nyertem akár két másodpercet, mikor pedig nekem voltak problémáim, én veszítettem két másodpercet körönként. Minden azon múlott, hogy ki mikor és hol érte be a lekörözötteket” – magyarázta a spanyol.

Miközben a Red Bull 11 és a McLaren 6 futamgyőzelmet aratott az idei évben, a Ferrari csak egyetlen egyszer ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán, Alonso már most maga mögött hagyná az idei bajnoskágot, ugyanis gondolatai már a jövő éven járnak.

„Előre tekintek” – mondta Alonso. „Az igazat megvallva, már ott lennék az utolsó versenyen, és legszívesebben már a következő idényre gondolnék. Persze nem felejteném el az idei évet, hiszen sokat fejlődtünk a tavalyi évhez képest, de nem voltunk elég jók ahhoz, hogy harcba szálljunk a bajnoki címért.”

„A jövő év komoly kihívásokat tartogat számunkra, és egy hatalmas motiváció, hogy még jobban teljesítsünk, mint 2011-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!