Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Apróságok döntenek az első versenyeken

Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott az utolsó téli tesztnapot követően, ám elmondta, hogy nem lesz könnyű dolguk az első versenyeken, mert hihetetlenül szoros az élmezőny, éppen ezért apró részletek döntik majd el a sorrendet.


Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott az utolsó téli tesztnapot követően, ám elmondta, hogy nem lesz könnyű dolguk az első versenyeken, mert hihetetlenül szoros az élmezőny, éppen ezért apró részletek döntik majd el a sorrendet.

„Egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy a teljesítmény terén hol is állunk valójában” – mondta a Ferrari spanyol versenyzője a riportereknek a tesztszezon zárónapján Barcelonában.

„Annyit tudunk, hogy az autó jól teljesített, és többé-kevésbé elégedettek vagyunk. Azt is tudjuk, hogy elég sok kilométert teljesítettünk a téli tesztek alatt, ami mindig jó jel.”

„Ezek a körök pedig lehetőséget adtak számunkra, hogy minél jobban megismerjük az autót, és biztos vagyok abban, hogy sokat segített a csapatnak abban, hogy száz százalékosan felkészülten érkezhessen meg Ausztráliába.”

„Viszont azt nem tudjuk jelen pillanatban, hogy ez a száz százalék elég lesz-e a győzelemhez. Annyit viszont tudunk, hogy elégedettek vagyunk az eddig elvégzett munkával, és magabiztosan várhatjuk az első futamot.”

Bár sokan azt gondolják, hogy ismét a Red Bull Racing lesz az a csapat, melyet le kell majd győzni a győzelemért, Alonso úgy érzi, a Ferrari már az elején partiban lehet az energiaital-gyárosokkal, jóllehet apró részletek döntik majd el a sorrendet, mert nagyon együtt van az élmezőny.

„Nagyon elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával, és pozitívan várom a szezon kezdetét, de tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyunk egyedül” – folytatta a kétszeres világbajnok.

„Nagyon közel van a Red Bull és más csapatok, így csakis rajtunk múlik, hogy előttünk tudunk-e végezni Melbourne-ben, Malajziában és Kínában. Ezt pedig apró részletek fogják eldönteni, mert azt gondolom, hogy az autók teljesítménye nagyon közel van egymáshoz jelen pillanatban. Nincs olyan csapat, amelyről azt lehet mondani, hogy egyértelműen a többiek előtt áll, szóval a legjobbat kell kihoznunk magunkból.”

Alonso azt is elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan, idén is kulcsfontosságúak lesznek a szezonközi fejlesztések, ugyanis az a csapat tud majd felülkerekedni ellenfelein, amely a legeredményesebben tudja fejleszteni autóját az idény során.

„Egy nagyon hosszú bajnokság előtt állunk, így a szezonközi fejlesztések nagyon fontosak lesznek. Minden egyes versenyre új elemekkel kell érkeznünk” – tette hozzá a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!