Alonso arra számított, Leclerc büntetést kap Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Alonso arra számított, Leclerc büntetést kap Silverstone-ban

Az Alpine kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso arra számított, a versenybírók megbüntetik majd a vasárnapi Brit Nagydíjon negyedikként befutó Charles Leclerc-t.

Alonso a futam hajrájában szinte páholyból figyelhette Leclerc, Sergio Perez, valamint Lewis Hamilton csatáját a dobogós helyekért: a Ferrari pilótája a kemény keverékű gumikkal próbálta maga mögött tartani riválisait, ám nem járt sikerrel, és végül csak a 4. helyen ért célba.

Leclerc-t Alonso előtt intette le a kockás zászló, a spanyol pilóta pedig a verseny után azt nyilatkozta, nagyon élvezte a többiek párharcát.

„Nagyon szórakoztató volt a vége” – mondta az Alpine versenyzője a futam végi küzdelemről. „Nyilván mi nem voltunk harcban, csak mögöttük voltunk, és láttunk minden akciót. Az 5. helyen autóztam, szóval reménykedtem, hogy két autó talán összeér, és a dobogóra is esélyünk volt. Keményen versenyeztek, de nagy tisztelettel. Szóval élvezetes volt nézni hátulról.”

Alonso ugyanakkor a leintést követően arra számított, Leclerc büntetést kap majd.

„Jó volt megelőzni Landót [Norris] a végén, az 5. hely óriási eredmény. De azt kell mondjam, ebből egy 4. hely lesz, mert láttam, hogy Charles háromszor váltott irányt a hátsó egyenesben, miközben Lewisszal szemben védekezett. Én egyszer tettem ezt meg Kanadában, és 5 másodpercet kaptam az utolsó körben, szóval gondolom, három irányváltás nem megengedett. A futam után mindig vannak még akciók, de én ma nem megyek a versenybírók elé, úgyhogy remélem, kintről élvezhetem.”

Alonsónak viszont csalódnia kellett, Leclerc ugyanis nem kapott büntetést, sőt, az ügy el sem jutott a versenybírók elé.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!