Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso attól fél, hogy végleg eltűnik a Forma-1

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso komolyan aggódik a sportág jövője miatt, mert attól fél, hogy az FIA és a FOTA közötti háború a Forma-1 halálához, és teljes eltűnéséhez vezethet, ami senkinek sem lenne jó.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso komolyan aggódik a sportág jövője miatt, mert attól fél, hogy az FIA és a FOTA közötti háború a Forma-1 halálához, és teljes eltűnéséhez vezethet, ami senkinek sem lenne jó.

A FOTA csapatai csütörtök éjszaka jelentették be, hogy miután nem tudtak egyezségre jutni az irányító testülettel a jövő évi szabályok ügyében, útjára indítják saját bajnokságukat, és szakítanak a Forma-1-gyel.

A hír bombaként robbant péntek reggel a paddock-ban, mindenki erről beszélt, és a pályán zajló eseményekre – szomorú, de – senki nem volt kíváncsi.

A nagycsapatok és élversenyzők nélkül ugyanis komoly veszélybe kerülhet a sportág jövője, hiszen senki nem a kiscsapatok harcát szeretné látni a Forma-1-ben, abban a sportban, ahol a világ legjobbjai kell, hogy megmérkőzzenek.

Alonso is teljes mértékben egyetért ezzel, és úgy gondolja, hogy a szakadás akár a Forma-1 végét is jelentheti, mert bár egy ideig még húzhatja, senki nem lesz kíváncsi a kiscsapatok harcára.

“Tovább folytatódhat, de nyilvánvalóan az egységes motorokkal, a kiscsapatokkal, és az új versenyzőkkel, akiket senki nem ismer, semmi nem lesz a régi… olyan lesz, mint az A1GP, vagy a GP2, melyek nagyon jó kategóriák, de senkit nem érdekelnek” – mondta a spanyol.

A Renault versenyzője, aki korábban már kijelentette, hogy a szakadás esetén a Renault-val tart a rivális szériába, úgy érzi, a FOTA új bajnoksága erős lesz, és idővel átveheti a Forma-1 helyét a motorsportok csúcsán.

“Egy új kategória fog érkezni, a Forma-1 pedig vélhetően el fog tűnni, így nekünk a legjobb kategóriába kell mennünk, ami jelen pillanatba a FOTA bajnoksága, ahol a világ legjobb csapatai és versenyzői mérkőznek meg egymással.”

“Az új kategória vonzónak tűnik, a rajongóknak is, hiszen talán jobbak lesznek a jegyárak, és hasonló dolgok. Ez a bajnokság lesz az új Forma-1. Hiszek abban, hogy jobban fogjuk tudni végezni a dolgunkat, mint a Forma-1-ben, így az új széria számos dologban jobb lehet” – folytatta Alonso, aki azért titkon még reméli, hogy békét kötnek a felek.

“Az FIA nem adja ki a nevezési listát szombaton, mert nem tudna kit feltenni rá, így néhány hetet még várnunk kell arra, hogy véglegesedjenek a dolgok, és talán minden megoldódik, a FOTA csapatai pedig továbbra is a Forma-1-ben versenyezhetnek.”

Az FIA egyébként pénteken megerősítette, hogy a FOTA fenyegetéséért cserébe, jogi eljárást indít a szakadár csapatok ellen, amiért számos jogszabályt megsértettek.

Az ügy most a bíróságon folytatódik, ami hónapokig is elhúzódhat, ám egyesek szerint az sem kizárt, hogy már a Motorsport Világtanács jövő szerdai ülésén végleg eldől, mi lesz a Forma-1-gyel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!