Friss hírek

Alonso attól tart, az időmérőn elúszott a vb-cím

Fernando Alonso úgy érzi, elvesztette a reményt a bajnoki cím megszerzésére, miután ellenfelei mögül, csak a negyedik pozícióból vághat neki a mindent eldöntő szezonzáró Brazil Nagydíjnak.

Fernando Alonso úgy érzi, elvesztette a reményt a bajnoki cím megszerzésére, miután ellenfelei mögül, csak a negyedik pozícióból vághat neki a mindent eldöntő szezonzáró Brazil Nagydíjnak.

Alonso, aki jelenleg négy ponttal van lemaradva Hamilton mögött a bajnokságban, úgy érzi, csak abban az esetben védheti meg bajnoki címét az idei évben, ha ellenfeleivel valami probléma történik a szezonzáró megmérettetésen.

Arra a kérdésre, hogy milyenek a bajnoki esélyei, Alonso a következőket válaszolta az időmérő után: “Jóval kisebb az esélyem, mint tegnap.”

“Sajnálatos módon az egyik lehetőség, hogy megnyerjem a bajnokságot nem más mint az, hogy az élen fussak be és magam mögött tartsam a Ferrarikat, amire az időmérő fényében igen kicsi az esélyem. Lehetetlen küldetésnek tűnik, de ki tudja, a Forma-1-ben bármi megtörténhet.”

Alonso bajnoki esélyei a két héttel ezelőtt megrendezett Kínai Nagydíjon tértek vissza, ahol huszonkét éves márkatársa egy buta hiba miatt kiesett, és nem szerzett pontot. A futamot végül a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen nyerte meg, aki ezzel három pontra megközelítette Alonsót, így 1986 után ismét hárman harcolnak majd a bajnoki címért a szezonzárón.

“Mint Kínában, most is egy különleges verseny szükséges ahhoz, hogy megnyerjem a bajnoki címet. Ha minden a normális kerékvágásban megy, akkor nagy valószínűséggel elvesztettem a trófeát” – mondta a spanyol.

“Nem vagyok pesszimista, csak reálisan látom az esélyeimet. Szerencsére lesz szükségem ahhoz, hogy megnyerjem a bajnokságot, valaminek történnie kell ellenfeleimmel. A pole pozícióért hajtottam, mert onnan lett volna a legnagyobb esélyem megnyerni a futamot. Majd meglátjuk…”

Alonso, aki egyes források szerint továbbra sincs beszélő viszonyban a csapatvezetővel, Ron Dennisszel, az idei évéről is beszélt egy keveset.

“Minden bajnokságban, minden egyes versenyen tanul dolgokat az ember. Idén rengeteget tanultam, és sokkal tapasztaltabb lettem” – mondta. “Nem titok, hogy nem a legjobb a kapcsolatom a csapattal. Még ha az utolsó versenyről is van szó, azt hallani, hogy ellenem harcolnak, nem jó érzés.”

Dennis a Kínai Nagydíj után elárulta, azért nem hozták ki időben Hamiltont – ami végül a brit pilóta vesztét jelentette – mert nem Kimi, hanem Fernando ellen harcoltak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek