Alonso átverte az Alpine-t, csapata a hétfői közleményből értesült távozásáról - F1VILÁG.HU

Alonso átverte az Alpine-t, csapata a hétfői közleményből értesült távozásáról

HIRDETÉS
Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elárulta, az Aston Martin sajtóközleményéből, hétfőn délelőtt tudta csak meg, hogy Fernando Alonso a szezon végén távozik tőlük, és a brit csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Spanish Grand Prix, Thursday 19th May 2022. Barcelona, Spain.

Az Aston Martin kedden 10 órakor tett bejelentést azzal kapcsolatban, hogy az év végén távozó Sebastian Vettel helyét Alonso veszi majd át. A spanyolok kétszeres világbajnoka több évre szóló megállapodást kötött a silverstone-i alakulattal. Pedig sokáig úgy tűnt, Alonso jövőre is az Alpine-nál marad – valójában a francia istálló vezetése is ebben a hitben volt. Leginkább azért, mert Alonso a Magyar Nagydíjat követő vasárnap este még arról informálta őt, az ügyvédek hamarosan mindent elsimítanak a hosszabbítással kapcsolatban. Otmar Szafnauer csapatfőnököt éppen ezért sokkolta a hétfői bejelentés.

„Ez volt az első megerősítés, amit kaptam” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, mikor tudta meg, hogy Alonso szerződést kötött az Aston Martinnal.

„A paddockban sétálva az ember nyilván rengeteg pletykát hall, és én is hallottam, hogy az Aston érdeklődött. Márpedig, ha azt szerzel tudomást, hogy érdeklődnek, akkor feltehetően voltak egyeztetések is, és volta jelek is erre vonatkozóan, minthogy egyszerre sétáltak be ugyanabba a motorhome-ba, meg ilyenek.”

„De biztos voltam benne, hogy nagyon közel vagyunk a hosszabbításhoz, noha voltak egyeztetéseik, mert azt gondolom, nincs semmi baj azzal, ha az ember feltérképezi a lehetőségeit. Szóval igen, az első megerősítés, amit kaptam, az a sajtóközlemény volt.”

„Feltettem Alonsónak a kérdést. Ő azt mondta: ’Nem, nem, nem írtam alá semmit’. Szóval egy kicsit meglepődtem.”

Arra a kérdésre, hogy a hétfői bejelentés óta beszélt-e Alonsóval, az Alpine csapatfőnöke hozzátette: „Nem beszéltem vele, mivel egy hajón van, azt hiszem, valahol a görög szigetek környékén. Ma délelőtt az enstone-i csapatot tájékoztattam, a második dolog pedig az volt, hogy önökkel beszéltem. Tegnap pedig egy csomó telefonhívást kaptam potenciális versenyzőktől.”

Szafnauer azt mondja, az Alpine és az Alonso lényegében megállapodtak egy 1+1 évre szóló hosszabbításról, ami garantálta volna, hogy a spanyol 2023-ban a csapatnál marad, és akár utána is náluk folytathatta volna.

Úgy hírlik, Alonso számára a legfontosabb tényező az volt, hogy minél tovább az F1-ben maradhasson. A csapatfőnök elárulta, Alonso félrevezette őket, és még vasárnap este is azt mondta nekik, velük folytatja – habár sajtóhírek szerint az Aston Martinnal már szombaton megállapodott.

„Csak néhány apró pont volt, ami kiemelkedett, és azt mondta, az ügyvédje keres majd bennünket. Úgy hittem, hogy ez a helyzet. És igen, mielőtt távozott, megerősítettük, hogy hamarosan aláírunk. Ő pedig azt mondta, ’igen, ne aggódj, nem írtam alá senki mással’. Folytatni fogjuk ezt a következő pár napban.”

Hirdetés

„Egy 1+1 évre szóló szerződést ajánlottunk. Megvitattuk Fernandóval, hogy ’figyelj, ha jövőre ugyanekkor ugyanezen a szinten teljesítesz, természetesen folytatjuk tovább’. De szerintem nagyobb bizonyosságot akart a teljesítménytől függetlenül: ’Tovább szeretnék maradni’. És szerintem ezért döntött az 1+1 év helyett a 2+1, vagy a 3+1, vagy a 3 év mellett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!