Alonso átverve érzi magát a McLarennél - F1VILÁG.HU

Alonso átverve érzi magát a McLarennél

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy érzi, csapata egyáltalán nem hálás neki azért, hogy az idei évben felrepítette a mezőny élére a McLarent. Bár egyesek szerint az év végén elhagyhatja csapatát, a spanyol megerősítette, most nem gondol jövőjére.

Fernando Alonso úgy érzi, csapata egyáltalán nem hálás neki azért, hogy az idei évben felrepítette a mezőny élére a McLarent. Bár egyesek szerint az év végén elhagyhatja csapatát, a spanyol megerősítette, most nem gondol jövőjére.

A spanyol versenyző az idei évben csatlakozott a McLarenhez, miután két bajnoki címet is szerzett a Renault színeiben. Alonso azonban többször is elmondta, nem érzi magát jól új csapatában, és egyre több a nézeteltérés közte és a vezetőség között, ami miatt már olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint szerződése ellenére már az idény végén elhagyhatja a wokingi alakulatot.

A csapaton belüli belharc az augusztus elején megrendezett Magyar Nagydíjon csúcsosodott csak ki igazán, mikor megbüntették Alonsót, amiért szándékosan feltartotta csapattársát az időmérő edzésen, miután Hamilton nem engedelmeskedett a csapatvezetés akaratának.

Bár Alonso és a csapat a Török Nagydíj előtt tisztázta a nézeteltéréseket, a spanyol pilóta bevallotta, továbbra sincs megelégedve a helyzettel, legfőképpen azzal, ahogy kezeli őt a csapat.

“Minden csapatban teljesen világos és egyértelmű, hogy mindenki egyenlő feltételekkel versenyezhet, és azonos autóval szállhat harcba csapattársával” – mondta Alonso a BBC Radionak adott nyilatkozatában. “Rengeteget adtam a csapatnak, minden kérését teljesítettem, de úgy érzem, csak keveset kaptam ebből vissza.”

“Mikor decemberben megérkeztem a csapathoz, emlékszem az autóra, és arra, milyen eredményt értek el 2006-ban. Mindenki tisztában van azzal, hogy körönként fél másodpercet javítottam az autón, és úgy érzem, ebből semmit nem kaptam vissza a csapattól. Ez pedig elszomorít.”

A tavalyi év borzalmasan sikerült a McLaren számára, a wokingi alakulat egyetlen győzelmet sem szerzett, amire az elmúlt tíz évben nem volt példa a csapat történetében. Idén viszont minden megváltozott, és mindkét bajnokságot vezeti a brit gárda.

Alonso a Vodafone által szervezett csütörtöki gokart bemutatón a riportereknek elmondta, egyáltalán nem biztos abban, hogy a jövő évben is a McLarennél marad, jóllehet pénteken már azt állította, nem gondolkodik a jövőjén.

“Hosszú távú szerződésem van a csapattal, így egyelőre nem kell azon gondolkodnom, hol folytatom pályafutásomat, különösen nem akkor, mikor jó esélyem van a bajnoki cím megszerzésére. Éppen ezért úgy gondolom, nem szükséges most a jövőmmel foglalkoznom” – mondta Alonso.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!