Alonso az 1-es kanyar után azt hitte, vége mindennek - F1VILÁG.HU

Alonso az 1-es kanyar után azt hitte, vége mindennek

Az első kanyarban történt megpördülés után végül összejött a kármentés Fernando Alonso számára Las Vegasban — az Aston Martin versenyzője a 9. helyen futott be, és végül pontokat szerzett csapatának.

Alonso számára nem indult jól a futam, a mezőny közepéről rajtolt, az 1-es kanyarban pedig megpördült, ami miatt a mezőny végére csúszott vissza. Annyi szerencséje volt, hogy autója nem sérült meg komolyan, ráadásul a biztonsági autónak hála olyan sok időt sem veszített ellenfeleivel szemben.

A spanyol végül egy küzdelmes verseny után a 9. helyen ért célba, miközben csapattársa, Lance Stroll 5. lett Vegasban.

„Az 1-es kanyar után azt hittem, itt a vége, de a biztonsági autónak hála fel tudtam zárkózni, és onnan folytathattuk a versenyt” — mondta a kétszeres világbajnok. „Pontokat szereztünk, ráadásul mindkét autóval, Lance nagyszerű eredményt ért el. Azt gondolom, ez remek energiákat ad nekünk az utolsó verseny előtt.”

Az Aston Martin továbbra is harcban van a konstruktőri 4. helyért, a csapat hátránya jelenleg 11 pont a McLarennel szemben.

„Igen, azt hittük, ennek a csatának is vége már, de a legutóbbi néhány versenyen több pontot gyűjtöttünk náluk, így van némi remény Abu Dhabi előtt. De a saját versenyünket futjuk majd, és bárhogy is alakul, elfogadjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!