Friss hírek

Alonso: Az Alpine fejlődése szinte már „túl szép, hogy igaz legyen”

Rendkívül komoly fejlődést ért el a legutóbbi két Forma-1-es versenyhétvégén az Alpine csapata – Fernando Alonso már-már úgy érzi, mindez „túl szép, hogy igaz legyen!”

Az enstone-i istálló számára nehezen indult a 2021-es szezon, múlt hétvégén, Portugáliában azonban sikerült jelentős előrelépéseket tenni, szombaton pedig Barcelonában Fernando Alonso és Esteban Ocon is bejutott a legjobb 10 közé az időmérő edzésen.

Alonso persze tudja, a középmezőny küzdelmei továbbra is nagyon szorosak maradnak, szerinte az Alpine mostani formája mutatja, milyen teljesítményre képesek valójában.

„Talán kezdem azt hinni, hogy a McLaren és a Ferrari egy kicsit gyorsabb. Legalábbis az eddigi négy versenyhétvégén következetesebb tempót tudtak mutatni” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Az azonban igaz, hogy nagyon nagyot léptünk előre Portugáliában. Nem tudtuk, hogy pályaspecifikus-e a fejlődés, vagy valós, úgyhogy jó volt, hogy itt, Barcelonában megerősítést nyert, hogy igazi előrelépéseket tettünk, és nem csak Portimao miatt volt.”

„Azt gondolom, az Alpine most benne van a sűrűjében a Ferrarival és a McLarennel. Ez pedig nagyon pozitív, és nagyon-nagyon izgatottan várjuk a következő pár versenyt.”

„De továbbra is óvatosnak kell lennünk, mert ahogy mondtam, Portugália és Barcelona Bahreinhez és Imolához képest talán túl szép, hogy igaz legyen!”

„De nyilván igaz, hiszen mindkét autó bejutott a Q3-ba, Esteban pedig hatodik volt Portugáliában, most pedig ötödik, ez pedig remek hír.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!