Alonso: Az Aston Martin már 2026 előtt világbajnok lehet az F1-ben - F1VILÁG.HU

Alonso: Az Aston Martin már 2026 előtt világbajnok lehet az F1-ben

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint csapata, az Aston Martin még azt megelőzően képes lehet a világbajnoki cím megnyerésére, hogy 2026-ban összeáll a Hondával.
Portrait, Podium, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, provisionally 3rd position, with the trophy

A spanyol versenyző jelenleg első szezonját tölti a brit istállónál, ahová 2024 végéig köti szerződés – nemrég azonban egy interjúban arról beszélt, nyitottan áll hozzá ahhoz, hogy meghosszabbítsa jelenlegi kontraktusát. Az Aston Martin szerdán jelentette be, 2026-tól már a Honda V6-os erőforrásait használja a Forma-1-ben, és bár Mike Krack csapatfőnök szerint simán elképzelhető, hogy még ekkor is Alonso ülhet be egyik autójukba, egyáltalán nincs garancia arra, hogy a most 41 éves spanyol ekkor még a mezőny tagja lesz.

Alonsót Monte-Carlóban arról kérdezték, vajon csapatának, az Aston Martinnak meg kell-e várnia, hogy egyesítse erőit a Hondával, mielőtt világbajnoki címben gondolkodhat, a kérdésre pedig határozott „nemmel” felelt.

„Mindig könnyebb, ha a kasztnival együtt tudod fejleszteni az erőforrásodat, és minden jó előre integrálva van. Ha gyári csapat vagy, annak csak előnyei vannak, de ez nem jelenti azt, hogy 2026-ig az Aston Martinnak nem lesz esélye arra, hogy megnyerje a bajnokságot” – fogalmazott a mezőny rangidőse.

„A Honda érkezése nagyon jó hír a csapatnak. Nagyon izgatott vagyok. Azt gondolom, ez is megmutatja, mennyire elkötelezett az Aston Martin a futamgyőzelmek és a világbajnoki címek iránt. Függetlenül, úgy, hogy magának gyártja a váltót, és minden mást is az autón. Talán ez az egyetlen módja annak, hogy 100 százalékig kontroll alatt tarts mindent. És nagyszerű jelzés mindenki számára az Aston Martinnál. Mert az ember tudja, hogy megvan a vágy és a potenciál a győzelemre.”

2026-ban Alonso már 44 éves lesz, egyelőre pedig természetesen nem tudja, hogy tagja lesz-e a Forma-1-es mezőnynek.

„Nem tudom, mit fogok csinálni 2026-ban. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tudom. Még túl messze van, hogy elképzelésem legyen erről, szóval az idei évre kell fókuszálnom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!