A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso: Az autó fele jövő évi alkatrészekből áll

50 százalékban gyakorlatilag már jövő évi autóját viszi pályára a McLaren csapata a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon – ezt mondja Fernando Alonso, az istálló kétszeres világbajnoka.


50 százalékban gyakorlatilag már jövő évi autóját viszi pályára a McLaren csapata a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon – ezt mondja Fernando Alonso, az istálló kétszeres világbajnoka.

A patinás angol csapat rengeteget küszködött idén azok után, hogy korábbi motorpartnerét, a Mercedest a Honda váltotta.

A japán gyártó V6-os erőforrásai nemcsak gyengének, de megbízhatatlannak is bizonyultak, a McLaren azonban már gőzerővel arra fókuszál, hogy jövőre ismét visszaverekedje magát az élbolyba.

A jövő évi autó fejlesztése már folyamatban van, Alonso pedig úgy nyilatkozott, hétvégén, Abu Dhabiban rengeteg új elemet pályára visznek majd.

Ennek ellenére a spanyol nem számít arra, hogy le tudják gyűrni a Saubert a konstruktőri nyolcadik helyért folytatott küzdelemben.

„Elég valószínűtlen” – mondta a kétszeres világbajnok.

„9 ponttal előznek meg minket. Idén mindössze háromszor vagy négyszer tudtunk pontszerző helyen célba érni. Szóval nehéz lesz egy futamon 10-et begyűjteni. A tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, megpróbálunk jól szerepelni, de mi már inkább a következő projektre fókuszálunk.”

„A fél autó már jövő évi alkatrészekből áll. Szóval nem gondolom, hogy azon kell aggódnunk ezen a hétvégén, hogy legyőzzük-e a Saubert.”

Alonso mindazonáltal azt mondja, nehéz megmondani, milyen formában tudják majd elkezdeni a következő szezont.

„Nagy kérdés, hol lesz jövőre a McLaren-Honda. Rengeteg az elvárás csapaton belül. Keményen dolgoztunk az egész idény során, egységesek voltunk a nehéz pillanatokban, és mindig előreléptünk.”

„2016-ra a legfőbb cél az, hogy visszakerüljünk oda, ahová tartozunk, versenyképesek legyünk és a legjobb helyekért küzdjünk. Nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a bajnoki címért vagy győzelmekért harcolhatunk majd, vagy csupán dobogós helyekért. Ezt nagyon nehéz tudni egy olyan összetett sportban, mint a Forma-1.”

„Kétségkívül nagy kihívások várnak ránk a télen, de én látok mindent, amit a csapat elvégzett az elmúlt néhány hónapban. És ez alapján pozitívan gondolkodom. Bízom abban, hogy a jövő évi egy teljesen más szezon lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!