Portugál Nagydíj

Alonso: Az autó jobb, mint vártam

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Az autó jobb, mint vártam

Hiba volna messzemenő következtetéseket levonni a pénteki eredményekből – véli a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki szerint az nyilvánvaló, hogy több csapat is harcban lehet a futamgyőzelemért vasárnap.


Hiba volna messzemenő következtetéseket levonni a pénteki eredményekből – véli a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki szerint az nyilvánvaló, hogy több csapat is harcban lehet a futamgyőzelemért vasárnap.

Alonso harmadikként végzett az Ausztrál Nagydíj pénteki második szabadedzésén, elmondása szerint azonban nincs okuk keseregni, hiszen – noha délelőtt a Red Bull, délután pedig a McLaren bizonyult a leggyorsabbnak – a valós erőviszonyok egyelőre rejtve maradtak.

„Semmi újat nem láttunk még, mit várnak önök? Ez a két szabadedzés valójában még nem tárta fel a csapatok valós erősségét. Délelőtt a Red Bull jól ment, a délután pedig a McLaren köre volt, mi pedig a Mercedesszel karöltve végig a darálóban voltunk. Emellett pedig a Williams és a Renault is versenyképesnek mutatkozott” – mondta a spanyol.

„Sok csapat mehet majd a győzelemért, ezért nyilvánvaló, hogy elengedhetetlen lesz számunkra, hogy jó szombatot teljesítsünk, ne hibázzunk, hiszen az élről szeretnénk rajtolni.”

Aloso elmondta, a Ferrari ma főként a Pirelli abroncsainak megértésén dolgozott, és úgy érzi, azok komoly hatással lesznek majd a verseny végkimenetelére, hiszen egyelőre lehetetlen megmondani, melyik taktika lesz a megfelelő vasárnap délután.

„Ma főként a gumik viselkedésének analizálására összpontosítottunk, ami úgy tűnt, egy kicsit más, mint amilyet tapasztaltunk a teszteken, részben azért, mert a pálya felülete teljesen más.”

„Ami a taktikát illeti: nagyon rugalmasnak kell lennünk a verseny során, mert momentán keveset tudunk az abroncsokról ahhoz, hogy teljes bizonyossággal megmondjuk, melyik körben lesz a legjobb kiállni.”

„Az alapján, amit ma láttunk, egy garnitúra gumival talán 10 kört tudunk megtenni, de az is lehet, hogy 30-at!”

A kétszeres világbajnok hozzátette, elégedett az autóval, mely jobban teljesített, mint ahogyan azt várta.

„Az autóval elégedett vagyok: az elején kicsit alulkormányzott volt, és még a tapadás sem tökéletes, de jobban ment, mint vártam.”

„Szerettük volna megmutatni, hogy mindannyiunk gondolatai a japán emberekkel vannak, ezért egy matricával adóztunk az országnak, mely nagyon sokat adott már a Forma-1-nek, és ahol lelkesen figyelemmel kísérik a sportunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!