Alonso: Az egyensúly nem az igazi, de javulni fogunk még - F1VILÁG.HU

Alonso: Az egyensúly nem az igazi, de javulni fogunk még

HIRDETÉS
A legjobb 10 között végzett a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki nyitónapján Fernando Alonso, a kétszeres világbajnok azonban azt mondja, van még hová fejlődniük.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Monaco Grand Prix, Friday 27th May 2022. Monte Carlo, Monaco.

A spanyol versenyző bő 1,2 másodperces hátránnyal végzett a 8. pozícióban a második gyakorláson, elmondása szerint azonban tudnak még javulni a mai időmérőre, versenyautójának beállításait ugyanis finomítaniuk kell még, hogy tökéletes egyensúllyal gurulhassanak pályára a kvalifikáción.

Az időmérőnek nagy tétje van Monacóban, hiszen a pálya karakterisztikája miatt rendkívül fontos a jó rajtpozíció a szűk utcai aszfaltcsíkon.

„Monaco mindig más, mint a többi pálya, mivel meg kell találni az önbizalmat az autóban” – mondta Alonso. „Az első szabadedzés egy kicsit kuszán alakult számunkra, de a második gyakorláson már elkezdtünk összhangba kerülni az autómmal.”

„Van még hová fejlődni, mert itt-ott eléggé következetlen volt az egyensúly, és próbáltuk egy kicsit jobban megérteni a gumikat az időmérőre, hiszen nyilvánvalóan a jó rajtpozíció megszerzése a fő téma ezen a hétvégén.”

„Van még tennivaló, de mindig különleges itt vezetni, minden egyes körben óriási az adrenalin.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!