Alonso az egyensúlyra panaszkodik, de jó időmérőre számít - F1VILÁG.HU

Alonso az egyensúlyra panaszkodik, de jó időmérőre számít

Nem teljesen elégedett versenyautójának egyensúlyával Fernando Alonso, a kétszeres világbajnok így azt reméli, a Francia Nagydíj mai időmérőjére sikerül előrelépéseket tenniük.

Az Alpine versenyzője a 11. legjobb idővel zárta a második szabadedzést Le Castellet-ben, elmondása szerint pedig a nagy forróság különösen nagy kihívást jelentett a mezőny számára. Alonso biztos benne, a szombati időmérőt jó formában várhatják majd.

„Kihívást jelentő péntek volt, főleg a rendkívül forró körülmények miatt” – mondta a spanyol versenyző. „Próbáltunk a lehető legjobban alkalmazkodni az autóval, hogy megbirkózzunk ezekkel a magas hőmérsékletekkel, és a gumikezelésre fókuszáltunk.”

 

„Nem vagyunk teljesen elégedettek az autó egyensúlyával még, ezért keresnünk kell a változtatási lehetőségeket szombatra. Meggyőződésem, hogy javítani tudunk a dolgokon, és jó formában lehetünk az időmérőn hazai közönségünk előtt.”

A csapat másik versenyzője, a hazai futamára készülő Esteban Ocon úgy érzi, elegendő adatot gyűjtöttek ahhoz, hogy felkészülten várják a folytatást. A francia pilóta csak a 18. helyen zárta a pénteki nyitónapot.

„Nagyszerű újra Franciaországban, hazai közönség előtt versenyezni” – mondta. „Semmi sem jobb annál, mint itthon versenyezni, nagyszerű érzés francia pilótaként körözni a Paul Ricard versenypályán, és már pénteken is sokan látogattak ki.”

„Különféle dolgokat próbáltunk ki mindkét autóval, minden az adatgyűjtésről szólt. Kipróbáltuk a lágy és közepes keverékű gumikat is sok és kevés üzemanyaggal egyaránt, és megfelelő mennyiségű információval rendelkezünk ahhoz, hogy megfelelő változtatásokat végezzünk ez az autón szombatra. Van még hová fejlődni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso az egyensúlyra panaszkodik, de jó időmérőre számít
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!