Friss hírek

Alonso az elbukott dobogó után: Valami nagyon nincs rendben az FIA rendszerével!

Parádés versenyt futott, és a két Red Bull mögött újra a 3. helyen ért célba az Aston Martin versenyzője, Fernando Alonso, a spanyol pilótát azonban végül megfosztották dobogós eredményétől.

Alonso a 2. helyről vágott neki a Szaúd-arábiai Nagydíjnak, és bár a rajtnál el tudott menni Sergio Perez mellett, a mexikói néhány kör után visszaelőzte őt. A spanyol ráadásul kapott egy 5 másodperces időbüntetést, amiért nem megfelelően foglalta el rajthelyét a futam startja előtt.

Alonso a büntetését le is töltötte, a futam hajrájában pedig rászóltak a fülére, hogy növelje 5 másodpercnél nagyobbra előnyét George Russell-lel szemben, felmerült ugyanis a gyanú, hogy újabb büntetés várhat rá. És így is lett, az Aston Martin pilótáját azonban nem 5, hanem 10 másodpercre büntették, mert az istálló szerelői elkezdtek dolgozni az autón akkor, amikor a spanyol épp a büntetését töltötte.

Hirdetés
 

Az újabb szankció miatt a spanyol pilóta elveszítette 3. helyét, és visszacsúszott a 4. pozícióba, a versenyt követően pedig csalódottságának adott hangot, amiért ilyen sokáig tartott, mire a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói kiszabták rá az újabb büntetést.

„Véleményem szerint az, ami ma történt, nem jó a rajongóknak – amikor van 35 köröd kiszabni egy büntetést, illetve informálni arról” – mondta csalódottan a spanyol versenyző. „Kivárják vele a dobogó utáni pillanatokat, valami nagyon nincs rendben a rendszerrel, de ez van.”

„Sajnálom a rajongókat. De nagyon élveztem, hogy a dobogón állhattam. Megkaptam a trófeát, megvoltak a fotók, ünnepeltem a pezsgővel, az pedig, hogy 15 helyett 12 pontot kaptam, nem sok mindenen változtat. Csak egy kicsit szomorú az FIA miatt.”

„Szerintem fontos, hogy megmaradjon a józan ész. Nem kell feltalálnunk a spanyolviaszt. A lényeg, hogy szóltak arról, hogy 5 másodperces büntetésem van. Szóval egy kicsit keményebben nyomtam. És 7 másodpercre növeltem az előnyömet, majd letöltöttem a büntetést. A második etapban nem volt vizsgálat, nem volt információ. Nem volt semmi. Ha valaki azt mondja nekem, hogy kapok 10 másodpercet, akkor 11-re növelem az előnyöm.”

Alonso azt elismerte, a verseny rajtja előtt ő hibázott, amiért rosszul állt fel a rácsra.

„Újra kell néznem a versenyt. De úgy tűnik, túlságosan is a bal oldalon voltam. Szóval az én hibám volt, jobban oda kell figyelnem erre. De furcsa, hogy két verseny volt eddig, és két pilótával is megesett, velem és Estebannal [Ocon]. Szóval talán az autók, a Halo, vagy bármi más miatt van, hogy így pozícionáljuk az autónkat. De ettől függetlenül az én hibám volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso az elbukott dobogó után: Valami nagyon nincs rendben az FIA rendszerével!
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát
Perez: Ezzel a hibával nagyon nehéz lesz versenyezni
Verstappen pole-ját egy madár és a gumik sem tudták megakadályozni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!