Friss hírek

Alonso: Az élcsapatok közül bárki nyerhet

Fernando Alonso nem kívánt előzetes jóslatokba bocsátkozni a szezonnyitót illetően, habár a téli teszteken látottak alapján csapatát tartják a legesélyesebbnek Bahreinben.


Fernando Alonso nem kívánt előzetes jóslatokba bocsátkozni a szezonnyitót illetően, habár a téli teszteken látottak alapján csapatát tartják a legesélyesebbnek Bahreinben.

„Nem hasonlítgatjuk össze a teszten elért időket, és nem jósolgatunk az első versenyt illetően, sokkal inkább a saját programunkra koncentrálunk, és megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni az első versenyre” – idézte Alonsót az Autosport.

„Úgy gondolom, hogy a négy csapat, a Red Bull Racing, a Mercedes, a McLaren, és a Ferrari közül bárki esélyes lehet erre a versenyre, vagy a bajnokság első felére. Illetve a Sauber és a Force India is teljesíthet néhány remek versenyt, szerintem.”

„A legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, megfelelően felkészültünk, de novemberben akarunk bajnokok lenni, nem pedig márciusban. Célunk az, hogy megszerezzük a bajnoki címet, és ez egyáltalán nem egyszerű, ehhez nagyon keményen kell dolgoznunk a következő 10 hónapban.”

A spanyol pilóta azt is elmondta, hogy nagyon gyorsan be tudott illeszkedni új csapatába, és úgy érzi, készen áll ismét harcba szállni a vb-címért, amire az elmúlt két évben nem volt lehetősége a Renault-val.

„Úgy gondolom, hogy ahányszor csak csapatot vált az ember, alakítania kell magát, hogy megfelelően tudjon együtt dolgozni a körülötte lévő új emberekkel, és illeszkedjen az új filozófiához” – magyarázta.

„Azonban ezzel nem volt probléma, már az első naptól kezdve nagyon kényelmesen érzem magam a csapatban, és úgy érzem, jól felkészülten kezdhetjük meg az első versenyt, készen állunk harcba szállni a bajnoki címért.”

„Készen állok a győzelemre. Egész télen erre a pillanatra készültem, hogy rajthoz álljak a bajnokság első versenyén, így készen állok a harcra, és bízom abban, hogy olyan pozícióban leszünk, hogy erre lesz is lehetőségem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!