Alonso az élen az utolsó interlagosi edzésen - F1VILÁG.HU

Alonso az élen az utolsó interlagosi edzésen

HIRDETÉS
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elsőségével ért véget a Forma-1-es Brazil Nagydíj második szabadedzése. A listavezető Max Verstappen a 2., a címvédő Lewis Hamilton pedig csak az 5. helyen zárt.
Fernando Alonso Alpine

Mivel az időmérő edzést már pénteken lefutotta a mezőny, a második szabadedzésen jobbára az esti sprintfutamra, illetve a másnapi versenyre készültek a csapatok, így főleg sok üzemanyaggal köröztek a versenyzők.

Továbbra is nagy kérdés volt, hogy kap-e büntetést Interlagosban Lewis Hamilton és Max Verstappen, akiket két pénteki incidens miatt idéztek be a versenybírók – erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.

A száraz pályán megtartott utolsó szabadedzésen Fernando Alonso futotta meg a legjobb időt: a spanyol versenyző 1 perc 11,238 másodperces idővel végzett az élen, bő 8 tizedmásodperccel megelőzve Max Verstappent. A spanyol csapattársa, Esteban Ocon végzett a 4. helyen.

A két Mercedes is a hosszú etapokra fókuszált a gyakorláson, versenyzői pedig az edzés nagy részében az utolsó helyeken álltak, végül azonban előreléptek a 3. és 5. pozíciókba, megelőzve Sergio Perezt.

A top 10-ben zárt Antonio Giovinazzi, Carlos Sainz, Charles Leclerc és Kimi Räikkönen is.

A két McLaren nem került a legjobb 10 közé: Daniel Ricciardo 12., Lando Norris 13. lett, és az időmérőn az 5. helyet megszerző Pierre Gasly is csak 14. lett.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel csak a 17. helyen zárt, míg az utolsó pozíciókban ezúttal is a két Haas végzett.

A Brazil Nagydíj programja este fél 9-kor a sprintkvalifikációval folytatódik, egyelőre azonban továbbra sem tudni, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen megtarthatják-e az időmérőn megszerzett pozícióikat.

A második szabadedzés végeredménye:

Hirdetés

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!