Alonso az elismerés helyett trófeákat szeretne

Annak ellenére, hogy az idei évben először vezetett versenyt és képes volt némely ponton harcba szállni a Mercedes motorral hajtott versenygépekkel, Fernando Alonso elmondta, hogy ötödik helyezése nem ad okot számára az ünneplésre.


Annak ellenére, hogy az idei évben először vezetett versenyt és képes volt némely ponton harcba szállni a Mercedes motorral hajtott versenygépekkel, Fernando Alonso elmondta, hogy ötödik helyezése nem ad okot számára az ünneplésre.

A Ferrari spanyolja néhány körön keresztül vezette az Osztrák Nagydíjat hosszabb első etapjának köszönhetően, azonban 20 másodperces lemaradásban futott célba az ötödik helyen a futamon diadalmaskodó Nico Rosberg mögött.

Arra a kérdésre, hogy elégedettséget jelent-e számára, hogy ő volt a legeredményesebb nem Mercedes motorral hajtott autót vezető pilóta a mai futamon, Alonso így felelt: „Nem, hogy őszinte legyek, ez nem jelent számomra semmit.”

„Jó ideje ez megy. Természetesen mindig van elégedettség, mikor mindenki azt gondolja, hogy a tudásod legjavát nyújtottad. Érzed a tiszteletet a többi versenyző részéről, a csapatvezetők és a rajongók is elismerik a munkád, azonban én inkább ezt hagynám és több trófeát nyernék.”

„Jelenleg nem vagyunk ebben a helyzetben, szóval próbáljunk egy kicsivel jobbak lenni, többször a dobogó közelébe kerülni, többet nyerni és egyre többet segíteni a csapatnak.”

Alonso továbbá nem tulajdonított különösebb jelentőséget annak, hogy a futam utolsó szakaszában meg tudta közelíteni az előtte haladó Mercedes motorral futó autókat.

„Azt gondolom, hogy ez a véletlenek egybeesése volt” – magyarázta. „Először is (Sergio) Perez lassította a mögötte haladókat, így sikerült felzárkóznom. Amint megközelítettem (Felipe) Massát, más sebességi fokozatba kapcsolt és elhúzott tőlem, ahogy azt (Lewis) Hamilton is tette az első körben.”

„Hihetetlen, hogy milyen különbség van a két autó között. Ha a Mercedes motorral futók végig ezzel a beállítással mentek volna, akkor mindenki kört kapott volna, de ezt a beállítást persze nem tudják folyamatosan használni.”

Alonso azt is hozzátette, hogy a versenyen 71 időmérő kört teljesített.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!