Alonso az első körben javítana - F1VILÁG.HU

Alonso az első körben javítana

HIRDETÉS

A pálya tiszta feléről rajtol majd, így a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso abban bízik, javíthat majd időmérőn megszerzett pozíciójához képest az Abu Dhabi Nagydíj első körében.


A pálya tiszta feléről rajtol majd, így a Ferrari spanyolja, Fernando Alonso abban bízik, javíthat majd időmérőn megszerzett pozíciójához képest az Abu Dhabi Nagydíj első körében.

A kétszeres világbajnoka az ötödik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását, és saját bevallása szerint nem csalódott, hiszen arra számítottak, hogy a Red Bull és a McLaren mögött végeznek majd az időmérőn.

„Többé-kevésbé ott vagyunk, ahova vártuk magunkat” – mondta Alonso a Ferrari hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Nem azért mondom ezt, mert tizennyolc időmérőből nyolcadszor végzek az ötödik helyen. Általánosságban elmondható, hogy a McLaren és a Red Bull erősebb nálunk szombatonként, vasárnap viszont általában más a helyzet, mivel sokkal közelebb tudunk kerülni hozzájuk.”

Alonso hozzátette, esélyük lehet a dobogó elérésére, de csak akkor, ha nem hibáznak a futam során.

„Tudjuk, hogy a dobogóért harcolhatunk, de ahhoz, hogy ezt elérjük, mindennek tökéletesen kell működnie, kezdve a rajttól egészen a stratégiáig” – magyarázta a spanyol, majd kifejtette, lehet, hogy csak a harmadik mért körön sikerült volna a legtöbbet kihozni az autóból.

„A Q3-ban egy etapot akartam futni, de az nem sikerült tökéletesre, így megpróbáltunk a végére mindent összehozni. Nem hinném, hogy sokat változtatott volna a helyzeten, ha holnap friss garnitúrával kezdhetem meg a versenyt, mivel a gumik elhasználódása itt nem olyan jelentős.”

„A legjobb köridő talán a második vagy harmadik gyorskörön jött volna elő, ez azonban veszélyeztette volna a stratégiát, mivel olyan gumikkal kellett volna rajtolnunk, melyek rosszabb állapotban vannak, mint riválisainké.”

„A pálya tiszta oldaláról rajtolhatok majd, és remélem, javíthatok néhány helyet, az első körben általában jó lehetőségek kínálkoznak. Holnap érdekes lesz majd látni, miképp viselkednek a gumik a verseny rajtjától egészen a végéig, mivel a hőmérséklet folyamatosan csökken majd.”

Hirdetés

A Ferrari Abu Dhabiban tovább próbálkozott új fejlesztésű első szárnyával, Felipe Massa autójáról azonban le kellett szerelni azt, mert hasonló problémák merültek fel, mint két hete, Indiában.

„Az első szárny? Az enyém egész hétvégén jól működött, Felipe esetében viszont a csapat úgy döntött, visszalép egyet. Bizonyos szempontból ez pozitív, mivel még több adatot hasonlíthatunk össze majd, hogy jobban megértsük ezt az új komponenst.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!