Alonso: Az első körökben úsztak el a győzelmi esélyek

Stresszes hétvége vár valamennyi bajnokaspiránsra a szezonzáró Abu Dhabi-i Nagydíjon – véli a Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso, aki Brazíliában harmadikként ért célba a Red Bull duója mögött.


Stresszes hétvége vár valamennyi bajnokaspiránsra a szezonzáró Abu Dhabi-i Nagydíjon – véli a Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso, aki Brazíliában harmadikként ért célba a Red Bull duója mögött.

A kétszeres világbajnok jelenleg 8 pontos előnnyel vezeti a tabellát a red bullos Mark Webber előtt, ám kiemelte, fontos lesz, hogy jó eredményt érjen el a szezonzárón is, hiszen az energiaital-gyárosok mindent megtesznek az egyéni trófea megszerzéséért is.

Hirdetés
 

„Szükségem van egy második helyre, hiszen ha Mark nyer, ő a bajnok. Ha Seb diadalmaskodik, legalább hatodiknak kell lennem” – mondta Alonso.

„Ma láthattuk, hogy a dolgok milyen könnyen változhatnak, például egy-egy biztonsági autós fázis alkalmával. Ha rossz döntést hozol a rossz pillanatban, könnyen nyolcadik vagy kilencedik lehetsz, így elúszhat a bajnoki cím.”

„Elég stresszes hétvége vár mindannyinkra, de ilyen a Forma-1, bármi megtörténhet Abu Dhabiban. Mindannyian a nulláról indulunk és meglátjuk, ki végez jobb munkát a következő egy hétben.”

Alonso elmondta, valójában már a Brazil Nagydíj első köreiben elúszott az esélye a győzelemre, mivel túl sok időbe telt, amíg keresztülverekedte magát Lewis Hamiltonon, valamint az élről rajtoló Nico Hülkenbergen.

„Azt hiszem, veszítettünk a verseny első köreiben, amikor próbáltuk megelőzni Hamiltont és Hülkenberget. Azt a 10-12 másodpercet, amit ott elbuktunk, lehetetlen volt visszahozni. 1-2 tizeddel voltunk gyorsabbak néhány körben, szóval ha az ember 12 másodpercet összeszed, akkor vége a dalnak.”

A spanyol hozzátette, habár a Liuzzi balesete miatt pályára küldött biztonsági autó az ő malmukra hajtotta a vizet, a lekörözött autók miatt lehetetlen volt megszorongatni Webberéket.

„Volt egy esélyünk, amikor a biztonsági autó pályára hajtott, azonban rossz helyzetben találtuk magunkat, hiszen sok lekörözött volt köztem és Mark között. Tehát mire megelőztük ezt a 7 autót, a különbség 6-7 másodpercre duzzadt.

„Összességében jó versenyt futottunk – dobogóra állhattunk, megelőztük Hamiltont és Hülkenberget. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de a pontok szempontjából nagyon elégedettek lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!