Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Alonso az első rajtkockából akar nyerni

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso az első rajtkockából akar nyerni

Legalább egyszer a dobogó tetejére állna még az idei évben a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, kinek célja nem más, minthogy megszerezze a második helyet a bajnoki pontversenyben.


Legalább egyszer a dobogó tetejére állna még az idei évben a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, kinek célja nem más, minthogy megszerezze a második helyet a bajnoki pontversenyben.

Alonsónak már matematikailag sincs esélye arra, hogy felüljön a királykategória trónjára az idei évben, ám elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy legalább az ezüstérmes pozíciót magáénak tudja.

„Legalább egyet szeretnék megnyerni a hátralévő öt versenyből, hogy megszerezzem a második helyet a bajnokságban” – mondta lelkesen a spanyol versenyző Suzukában.

„Még ha ez is lesz az első olyan verseny, ahol matematikailag már nincs esélyünk a bajnoki címre, három vagy négy versennyel ezelőtt sem fűztünk túl sok reményt hozzá. Szóval nem drámai a helyzet.”

„Ugyanúgy állok hozzá ehhez a hétvégéhez is, mint az előzőekhez. Nyerni akarok és meg akarom szerezni az első rajtkockát. Tudom, hogy ez talán nem lesz lehetséges az autó jelenlegi teljesítményét tekintve, de az ember mindig reménykedik benne.”

Alonso hozzátette, természetesen céljaik közt szerepel az is, hogy a konstruktőri versenyben is a McLaren előtt végezzenek.

„A hátralévő öt versenyen a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk majd nyújtani. Nem szeretek második vagy harmadik helyen végezni, szóval a legjobb pozícióra törekszünk. Ami pedig a bajnokságot illeti: a legfontosabb, hogy megpróbáljuk elhappolni a második helyet a konstruktőri táblázaton a McLaren elől. Rendkívül nehéz lesz, de megpróbáljuk.”

A Ferrari hátránya jelenleg 85 pont a McLarennel szemben, a hátralévő versenyeken azonban még 215 pont gyűjthető.

Alonso hozzátette, megpróbálnak temérdek információt gyűjteni az idei versenyautóról, hogy azokat felhasználhassák a következő esztendőben is.

„Az autó különböző elemeiről muszáj megtanulnunk bizonyos dolgokat a jövő évre. Van néhány kísérleti dolog a versenygépben, melyeket talán bevezethetünk jövőre.”

„Emellett lehetnek olyan versenyhétvégék, ahol változó körülmények fogadnak minket. Talán nem itt, de Koreában vagy Brazíliában lesz esély rá, szóval ki tudunk próbálni különféle dolgokat, hogy megtudjuk, megfelelően működnek-e.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Alonso az első rajtkockából akar nyerni
Az imolai F1-es időmérő végeredménye
Albon: Tegyenek kavicságyat a kanyarokba, és minden meg lesz oldva!
Ricciardo: Már elnézést kértem Verstappentől
A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent
Gasly: Életem legjobb időmérője volt!