Alonso az első sorból rajtol: „Az autó életre kelt az időmérőre!” - F1VILÁG.HU

Alonso az első sorból rajtol: „Az autó életre kelt az időmérőre!”

HIRDETÉS
A kiváló időmérő után az első sorból rajtolhat majd a Forma-1-es Miami Nagydíjon Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok azt mondja, autója valósággal életre kelt a kvalifikációra.
Helmets, portrait, TS-Live, Baku City Circuit, GP2304a, F1, GP, Azerbaijan
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Pedig Alonso sokat küszködött a szabadedzéseken, elmondása szerint még az utolsó gyakorláson is kísérletezgettek a beállításokkal, az időmérőre azonban minden összeállt, az autót pedig valóságos élmény volt vezetni. A pole pozíciót ugyan Sergio Perez szerezte meg a Red Bull-lal, Alonso azonban a 2. helyről rajtolhat – ami idei eddigi legjobb időmérős eredménye.

„Remek időmérő volt! Azt gondolom, a harmadik szabadedzés egy kicsit kuszán alakult számunkra, eltérő beállításokat próbálgattunk, és nem működött a dolog. De a csapatnak sikerült végül úgy belőnie az autót, ahogy megismertük az első négy verseny után, és valósággal életre kelt az időmérőn” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Rendkívül boldog vagyok a 2. hellyel, az első sorból rajtolhatunk majd – meglátjuk, mire leszünk képesek!”

Alonso hozzátette, az autó egyensúlya „tökéletes” volt az időmérőn.

„Minden egyes kört élveztem. Nagyon élvezetes volt vezetni, főleg a lassabb kanyarokban, amik itt elég nehezek, mivel közel vannak a falak, például a 11-es és 16-os kanyarban. Szóval fontos, hogy meglegyen az önbizalom az autóban ülve. És ma megvolt az önbizalom, szóval nagyon örülök.”

A kétszeres világbajnok beszélt arról is, a csúszós miami pálya megnehezíti a versenyzők dolgát.

„Egész hétvégén nehéz volt, nagyon szűk a versenyív, amit letisztítunk, és kezd tapadóssá válni. Az ideális íven kívül viszont nagyon csúszós.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!