Alonso: Az én teljesítményem év eleje óta változatlan - F1VILÁG.HU

Alonso: Az én teljesítményem év eleje óta változatlan

Bár Fernando Alonso hónapok óta nincs harcban az F1-es dobogós helyezésekért, ő úgy érzi, ez egyáltalán nem a saját teljesítményén múlik. Japánban a tizedik helyet szerezte meg.

Nagyot változott a világ fél év alatt az Aston Martin Forma-1-es alakulatával. A szezonkezdet elképesztően alakult számukra, hiszen Fernando Alonsóval az év első nyolc futamán hat alkalommal sikerült dobogós helyezést szerezniük. Azóta azonban látványosan visszaestek az erősorrendben: a júniusi Kanadai Nagydíj óta egyetlen egyszer állhattak dobogóra, és Szingapúrban a pontszerzés sem sikerült számukra. Alonso úgy érzi, rajta semmi sem múlik, az ő teljesítménye év eleje óta ugyanazt a szintet képviseli.

„Szerintem az egész szezon során változatlan maradt, de az év elején 9-10 pontokért harcoltam, ez most 4-5 pont. De ugyanazt a szintet képviselem. Ez olyan, mint hogy Max [Verstappen] sem erre a hétvégére ébredt fel, miután Szingapúrt átaludta. Ott tizenegyedik lett [az időmérőn] úgy, hogy ő a legjobb közülünk. Ma pole-t szerzett, és még mindig ő a legjobb.”

A Japánban megszerzett tizedik rajtpozíciójával Alonso az egyetlen, aki az év eddigi összes versenyhétvégéjén bejutott az időmérő edzés utolsó szakaszába. Az Aston Martin nem is várt sokkal többet ezen a hétvégén.

„Igazunk volt, amikor előzetesen a gyors kanyarok és a pálya jellegzetességei miatt aggódtunk. Katarról is tudjuk, hogy valószínűleg nem az lesz a legerősebb pályánk. Azonban még egy ilyen nehezebb napon is sikerült bejutnom a Q3-ba, köszönhetően egy erős körnek. Egy ilyen időmérő edzésen ez sokak figyelmét el fogja kerülni, de én nagyon büszke vagyok” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!