Alonso: Az F1-es kihagyás előtt azt éreztem, kifutok az időből - F1VILÁG.HU

Alonso: Az F1-es kihagyás előtt azt éreztem, kifutok az időből

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, szüksége volt a kétéves kihagyásra ahhoz, hogy újra élvezni tudja a versenyzést az autósportok csúcsosztályában.
Fernando Alonso, Azerbaijan Grand Prix, Alpine F1 Team, 03.06.2021

Alonso 2018 végén intett búcsút az F1-nek, miközben megpróbálta megszerezni az úgynevezett „tripla koronát” a motorsportban: a Toyota színeiben kétszer megnyerte a Le Mans-i 24 órás viadalt, 2020-ban pedig másodszor is megpróbált rajthoz állni a legendás Indianapolis 500-on.

Kétévnyi távollét után Alonso idén az Alpine színeiben tért vissza a Forma-1-be, nemrég pedig arról beszélt, a vártnál jobban élvezi a versenyzést az idei szezonban. 

„Két dolog játszik szerepet ebben” – fogalmazott a korábbi F1-es bajnok. „Az egyik, hogy szerintem a kétéves kihagyásra szükségem volt a 18 szezonnyi Forma-1-es szereplés után. Egy ponton már túl megterhelő volt.”

„Voltak a fejemben más kihívások, mint a Le Mans, Daytona, az Endurance-világbajnokság, és a többi. Ki kellett pipálnom ezeket, hogy boldog legyek, és ismét szabad legyek, hogy visszatérhessek és élvezni tudjam.”

„Amíg nem csináltam meg ezeket, úgy éreztem, hogy kifutok az időből a Forma-1-ben – a 2018 előtti utolsó években. Szóval most, hogy ezeket a versenyeket teljesítettem, egy kicsit szabadabbnak érzem magam ahhoz, hogy élvezzek minden hétvégét itt.”

Alonso hozzátette, az, hogy a korábban Renault-néven szereplő enstone-i istállónál harmadszor is lehetőséget kap, szintén különleges dolog.

„A másik dolog pedig a csapat: szerintem ez a csapat lenyűgöző. Megvan a légkör, a motiváció Enstone-ban és Viry-ben. Mindenki rendkívül keményen dolgozik, különleges az, ahogy hozzáállunk minden hétvégéhez, minden apró sikerhez – és persze a rossz pillanatokhoz is.”

„Egységesek vagyunk, egy irányba húzunk, és ez nagyon jó érzés minden egyes héten.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!