Alonso: Az F1-es visszatérés újra napirenden lesz!

Spa-Francorchamps, Belgium. Sunday 26 August 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _X4I9926
Fotó: McLaren
A májusi Indianapolis 500 után komolyabban is elgondolkodik a Forma-1-es visszatérésen a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző 2018 után intett búcsút az F1-nek, jelenleg pedig a Toyota színeiben a Dakar-ralin versenyez, tavasszal pedig újra rajthoz áll a legendás indianapolisi 500 mérföldes versenyen.

Alonso az F1-ből való távozása óta számos alkalommal nyilatkozta, nem zárja ki a visszatérés lehetőségét, a minap pedig ismét a királykategóriáról nyilatkozott.

„A szerelem a Forma-1 iránt még mindig megvan” – mondta a kétszeres világbajnok, majd hozzátette, a májusi Indy 500 után a visszatérés lehetősége „ismét napirenden lesz”.

Alonso továbbra is hajt az úgynevezett „Tripla Korona” megszerzésére: a Monacói Nagydíjon, illetve a Le Mans-i 24 óráson aratott győzelem már adott, az indianapolisi elsőség viszont még hiányzik.

„Ez nagyon sokat jelentene számomra, hiszen a motorsport történelmének része lehetne” – mondta a 38 esztendős versenyző.

Alonso egyébként a Dakar-ralin is újra elindulna a jövőben, de csak akkor, „ha több esélye lenne a győzelemre”. Idén csupán azért indult el a sivatagi versenyen, hogy lássa, mire képes, és mennyire tud alkalmazkodni a terepralihoz.

„Hogy őszinte legyek, ez is kipipálva!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!