Alonso az F1-es visszatérésről: Meglátjuk, milyen lehetőségek kínálkoznak - F1VILÁG.HU

Alonso az F1-es visszatérésről: Meglátjuk, milyen lehetőségek kínálkoznak

HIRDETÉS
Továbbra sem zárja ki a Forma-1-es visszatérés lehetőségét a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol versenyző szerint a 2021-es szabályok miatt nyitva hagyja opciót a jövőre nézve.
Fernando Alonso, McLaren

Alonso a 2018-as idény végén intett búcsút a McLaren csapatának, és bár továbbra is a wokingi istálló nagykövete, Zak Brown, a csapat ügyvezetője nemrég világossá tette, velük biztosan nem fog visszatérni az F1-be a spanyol.

A 38 esztendős versenyző 2020-ban rajthoz áll a Dakar-ralin, és tervei szerint az Indy500-on is elindul ismét. A 2021-es idénnyel kapcsolatban viszont még nyitottan gondolkodik.

„A 2021-es szabályváltozás a legfőbb oka annak, hogy nyitva hagyom a lehetőségeimet, hiszen az új regulák miatt talán összekavarodnak egy kicsit a dolgok” – mondta Alonso a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Abu Dhabiban. „Szóval meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek jövőre.”

A McLaren idén hosszú idő után újra dobogós eredményt ünnepelhetett: Carlos Sainz 3. lett Brazíliában, Alonso viszont azt mondja, nincsenek benne keserű érzések.

Amikor a spanyolt arról kérdezték, szívesen vezette-e volna a McLaren idei, MCL34-es autóját, így felelt: „Nem igazán. Mindannyian bíztunk abban, hogy idén változnak a dolgok. A McLaren topcsapat volt, topcsapat maradt, és mindig is topcsapat lesz a Forma-1-ben. Szerintem előbb-utóbb jönni fognak a komolyabb eredmények.”

„A brazíliai egy furcsa verseny volt, nem a nyers tempóból jött össze ez az eredmény. De remélhetőleg jövőre sikerül egy újabb lépést megtenni a helyes irányba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!