Alonso az olaszországi rajtbüntetésekből profitálna - F1VILÁG.HU

Alonso az olaszországi rajtbüntetésekből profitálna

Optimistán tekintett előre az olaszországi Forma-1-es hétvégére Fernando Alonso. Az Alpine kétszeres világbajnoka mindkét pénteki szabadedzést az első tízben zárta, a második gyakorláson hét tizedmásodperces hátránnyal a hetedik helyen végzett. Szombaton azonban nyugodt szívvel számolhat azzal, hogy három hellyel előrébb végez majd, hiszen a tőle gyorsabb autót vezető Carlos Sainz, Max Verstappen és Sergio Perez is rajtbüntetés elé néz.

 „Sok gyors autó lesz körülöttünk, de Spához hasonlóan itt is számos rajtbüntetést kiosztanak, amiből profitálhatunk. Először azonban jól kell teljesítenünk az időmérőn, szóval arra kell koncentrálnunk” – magyarázta Alonso, aki pénteken az abroncsok működésének megértésére fordított nagy figyelmet. Szerinte a gumikezelésnek nagy szerepe lesz a vasárnapi futamon.

„Jó péntek volt. Sok kört teljesítettünk és sok adatot gyűjtöttünk a gumikról, ami kulcsfontosságú lesz a hétvége hátralévő részében. Próbáltunk minél többet lefaragni az autóról, a határokat feszegettük” – tette hozzá a spanyol.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!