Alonso: Az utolsó pillanatban változott a helyzet - F1VILÁG.HU

Alonso: Az utolsó pillanatban változott a helyzet

HIRDETÉS

Fernando Alonso elárulta, hogy csak az utolsó napokban vált biztossá, hogy már jövőre csatlakozhat a Ferrarihoz, mert eredeti szerződése szerint, amit idén nyáron írt alá az olaszokkal, a 2011-es idénytől ülhetett volna az egyik tűzpiros autóba.

Fernando Alonso elárulta, hogy csak az utolsó napokban vált biztossá, hogy már jövőre csatlakozhat a Ferrarihoz, mert eredeti szerződése szerint, amit idén nyáron írt alá az olaszokkal, a 2011-es idénytől ülhetett volna az egyik tűzpiros autóba.

Ahogy azt a Gazzetta dello Sport már év elején, januárban “megjósolta”, Alonso eredetileg 2011-től csatlakozott volna a Ferrarihoz, azonban már akkor felmerült, hogy egy évvel előrébb hozhatják az érkezését.

Akkor sokan kétkedve fogadták a hírt, különösen azok után, hogy a Ferrari a tavalyi Olasz Nagydíjon mindkét pilótája szerződését meghosszabbította 2010 végéig, azonban úgy tűnik, hogy az olasz sajtóra igenis lehet alapozni a ferraris “híresztelések” terén.

A Ferrari ugyanis szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy Alonso már jövőre átveszi Kimi Raikkönen helyét, és Felipe Massa csapattársaként folytatja pályafutását a Forma-1-ben.

“Már ezen a nyáron volt egy egyezségünk, ami 2011-től szólt, ám az elmúlt néhány napban a helyzet megváltozott, és úgy döntöttünk, hogy egy évvel előrébb hozzuk az érkezésemet” – mondta a spanyol, aki egy három éves szerződést kötött a maranellói bázisú csapattal.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali – aki a hétvégén szintén jelezte, hogy az elmúlt napokban valami megváltozott, ami az lehetett, hogy sikerült megegyezniük Raikkönennel az idő előtti szerződésbontásról – szintén megerősítette, hogy előrébb hozták a spanyol pilóta érkezését.

“Fernandóval egy 2011-es kezdősről beszéltünk, azonban voltak olyan körülmények, melyek lehetővé tették azt, hogy előrébb hozzuk az együttműködésünket, és már a következő szezonban megkezdhessük a közös munkát, és ezt ki is használtuk” – mondta.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült összehoznunk az egyezséget Fernandóval, aki nem csak egy fantasztikus tehetség, hanem győztes típus, amit nem egyszer, még a nehéz időkben is bizonyított karrierje során.”

“Az ő hozzájárulása nagyon fontos lesz, hogy a Ferrarit visszahozzuk arra a szintre, ahol lennie kell, azaz a mezőny élére” – tette hozzá Domenicali.

A Ferrarinak pedig egy vezető egyéniségre van szüksége, mint amilyen Michael Schumacher is volt, ám a német világbajnok visszavonulása óta hiányt szenved ezen a téren. Alonso pedig tökéletesen beleillik a képbe, és bizonyára jól ki fog jönni Felipe Massával, aki elég gyors ahhoz, hogy jobb teljesítményre ösztönözze.

Hirdetés

Alonso útja a Ferrarihoz

Alonso 2002-ben kis híján leszerződött a Ferrarihoz, ugyanis megegyezett Jean Todttal, hogy ő lesz a csapat tesztpilótája – ahol végül érdekes módon leendő csapattársa, Felipe Massa kötött ki.

Ezt követően viszont Flavio Briatore meggyőzte, hogy csatlakozzon inkább a Renault-hoz, amit meg is tett, mert ígéretet kapott arra, hogy versenyzői ülést kap 2003-ban, ami így is lett. Mivel Fernando még nem írta alá szerződését az olaszokkal, közölte Todttal, hogy mégsem csatlakozik hozzájuk.

Todt ekkor mérgesen kijelentette, hogy amíg a csapatnál lesz, biztosan nem versenyezhet a Ferrari színeiben, ami szintén így lett, ám mivel 2006 végén távozott, és elég jó esély van arra, hogy ő lesz az FIA következő elnöke, megnyílt az út Alonso előtt.

A spanyol közben két bajnoki címet szerzett a Renault-val, mindkét alkalommal a Ferrariban ülő Schumachert legyőzve. Aztán a McLarenhez igazolt, ahol egyetlen egy – azonban annál nehezebb – évet töltött, ugyanis képtelen volt kijönni a vezetéssel, különösen Ron Dennisszel, aki újonc csapattársát, Lewis Hamiltont pártfogolta.

Alonso végül visszatért a Renault-hoz, most pedig a Ferrarinál folytatja.

“Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a Ferrari versenyzője lehetek” – mondta a spanyol. “Egy együlésest vezetni a Ferrarinak, mindenki nagy álma ebben a sportban, és a mai napon lehetőségem van arra, hogy ezt az álmot valóra váltsam.”

“Köszönetet szeretnék mondani a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak, aki nagyon akarta ezt a hároméves szerződést. Biztos vagyok abban, hogy Felipével közösen mind a Ferrarinak, mind a rajongóknak szerte a világon elégedettségre adunk majd okot.”

“Már alig várom, hogy megkezdhessem a munkát az új csapatommal” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!