Alonso azt ígéri, támadni fog Belgiumban - F1VILÁG.HU

Alonso azt ígéri, támadni fog Belgiumban

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Noha nemrég bejelentette, az idény végén elköszön a Forma-1-től, Fernando Alonso azt mondja, támadni fog a hétvégi Belga Nagydíjon, illetve a szezon hátralévő részében.

Alonso szerződése a 2018-as idény végén jár le a McLarennél, nemrég pedig bejelentette, jövőre már nem lesz tagja a száguldó cirkusz mezőnyének.

A Belga Nagydíj pénteki első szabadedzésén Alonso már nem is ül autóba – csapata Lando Norrisnak ad lehetőséget, aki aztán a második edzéstől már visszaadja a McLaren volánját a spanyolnak.

Bár a Forma-1 mezőnye nyári pihenőjét töltötte, Alonso aktív volt augusztusban is, hiszen múlt hétvégén az Endurance-világbajnokság silverstone-i fordulójában állt rajthoz.

„Habár a Forma-1 nyári szüneten volt az elmúlt hetekben, úgy érzem, rengeteg minden történt Magyarország óta!” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Örülök, hogy végre bejelentettem a döntésemet 2019-re, de ez semmit sem változtat azon, hogy én és a csapat mire is fókuszálunk az év hátralévő részében. Még rengeteg a tennivalónk, és alig várom már, hogy a második edzésen visszaüljek az autóba.”

„Habár a mezőny többi tagjával ellentétben én nemrég versenyeztem – az Endurance-világbajnokság silverstone-i hétvégéjén –, alig várom, hogy autóba üljek Spában. Ez a versenynaptár egyik legjobb pályája, és általában nagyon élvezetes.”

Alonso elárulta, a belgiumi pálya karakterisztikájából adódóan nem lesz egyszerű helyszín a McLaren számára, ő azonban támadni fog.

„A spái a leghosszabb aszfaltcsík, amin versenyzőnk, és nagy részét padlógázzal teljesítjük, szóval nagy kihívást jelent majd számunkra ez a hétvége. De frissnek és motiváltnak érzem magam, és készen állok arra, hogy támadjak, és nekivágjak az idény második felének.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!