Alonso azt mondja, még nem sikerült megoldaniuk a DRS-problémákat - F1VILÁG.HU

Alonso azt mondja, még nem sikerült megoldaniuk a DRS-problémákat

A 8. helyről rajtolva a 6. pozícióban ért célba a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati sprintfutamán Fernando Alonso, a kétszeres világbajnok azonban nincs meggyőződve arról, hogy sikerült megoldaniuk a DRS-rendszerrel kapcsolatos problémáikat.

Az Aston Martin egy vadonatúj hátsó szárnnyal érkezett Bakuba, és már a hétvége kezdete óta küszködik DRS-rendszerével – autóinak hátsó szárnya hol nyílik, hol nem, ez pedig a szombati sprintfutamon is okozott problémákat Alonsóéknak.

„Egy kicsit jobb volt az autó, működött a DRS kétszer, amikor megnyomtam a gombot, de aztán harmadszorra már nem. Még ki kell elemeznünk a dolgot, remélhetőleg meg tudjuk oldani vasárnapra” – mondta a kétszeres világbajnok az ezzel kapcsolatos kérdésre, majd beszélt arról is, reméli, a mai versenyen – melyet a 6. helyről kezd majd meg – még előkelőbb helyen végezhet majd.

 

„Elégedettek vagyunk azzal, hogy szereztünk pár pontot a sprinten, miután nyerni tudtunk két pozíciót. Nem vagyok biztos benne, hogy megoldottuk a DRS-problémát, ami egész hétvégén hátráltatott bennünket, de ki fogjuk elemezni, és remélhetőleg rendben lesz a versenyre.”

„De még aktív DRS-rendszerrel is elég nehéz volt az előzés, a teljesítmény tekintetében mindenki nagyon közel van egymáshoz. Azt gondolom, sikerült tanulnunk egy kicsit a gumikkal kapcsolatban, hiszen ez volt az első hosszú etapunk egész hétvégén.”

„Úgy hiszem, van esélyünk arra, hogy a vasárnapi versenyen még előrébb végezzünk, és mindig van esély arra is, hogy egy biztonsági autó, vagy egy piros zászlós megszakítás összekuszálja a dolgokat itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso azt mondja, még nem sikerült megoldaniuk a DRS-problémákat
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!