Alonso bajnoki címei megnyerése után ki akart szállni az F1-ből - F1VILÁG.HU

Alonso bajnoki címei megnyerése után ki akart szállni az F1-ből

HIRDETÉS
Az Aston Martin versenyzője, Fernando Alonso a minap egy interjúban elárulta, Forma-1-es világbajnoki címei megnyerése után néhány évig szerette volna folytatni a versenyzést – ám úgy alakult, hogy még ma, 41 évesen is a száguldó cirkusz mezőnyének tagja.
Portrait, Helmets, Finish, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team, 3rd position, celebrates in Parc Ferme

Alonso 2001-ben a Minardi színeiben mutatkozott be az F1-ben, majd a Renault két egymást követő évben, 2005-ben és 2006-ban szerzett világbajnoki címeket. Ezt követően volt a Ferrari és a McLaren pilótája is, néhány éves kihagyás után pedig 2021-ben tért vissza a mezőnybe az Alpine-nal. Alonso idén az Aston Martin csapatát erősíti, a szezon első három versenyén pedig három dobogós eredményt is szerzett.

A spanyol pilóta jelenlegi szerződése 2024 végéig szól, egyelőre viszont még nem tudja, hogy hosszabbít-e csapatával. A kétszeres világbajnok ugyanakkor úgy érzi, van benne még néhány F1-es év.

„Imádnám, ha jómagam tudnám erre a választ” – mondta nevetve a kétszeres világbajnok. „Azt hiszem, amikor elkezdtem az F1-ben versenyezni, az elképzelésem az volt, hogy 7 vagy 8 évig leszek itt.”

„Aztán megnyertem a két világbajnoki címet, és azt gondoltam, talán egy-két évig versenyzem még, aztán befejezem. De ez csak az én elképzelésem volt. Most pedig itt vagyok, a valaha volt leghosszabb F1-es pályafutással. És még mindig friss vagyok, motivált, és élvezem minden egyes nap.”

Alonso nemrég arról is beszélt, idén még nem lát reális esélyt a világbajnoki cím megszerzésére, a következő években azonban akár bajnokesélyessé is előléphet a száguldó cirkuszban.

„Reggelente felébredek, és örülök annak, amit csinálok. Szóval igen, szerintem van még néhány év számomra. És remélhetőleg bajnokesélyesként a folytatásban.”

A kétszeres világbajnok pár napja egy interjúban azt mondta, ha lesz új szerződése az F1-ben, biztos, hogy nem vált csapatot, és marad az Aston Martinnál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!