Alonso: Barcelonában és Monacóban nem lehetek ennyire gyenge az időmérőn - F1VILÁG.HU

Alonso: Barcelonában és Monacóban nem lehetek ennyire gyenge az időmérőn

Az Alpine Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, a soron következő versenyhelyszíneken nem engedheti meg magának, hogy olyan gyenge teljesítményt nyújtson az időmérőn, mint a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon.

A spanyol versenyző a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon ugyan bejutott a Q3-ba az időmérőn, ám csapattársával, Esteban Oconnal ellentétben ez sem Imolában, sem Portimaóban nem jött össze neki.

Alonso végül mindkét versenyen feljebb tudott zárkózni, és pontokat szerzett, elmondása szerint azonban Barcelonában, illetve az azt követő helyszínen, Monacóban ez nem lesz egyszerű.

 

Éppen ezért mindent meg kell tennie azért, hogy jobban szerepeljen az időmérőkön.

„Most főleg Barcelonára és Monacóra fókuszálunk, főleg az én részemről, mert jobbnak kell lennem, és kényelmesebben kell éreznem magam az autóban – főleg az időmérőn” – mondta a spanyol versenyző.

„Jó autónk volt itt, én viszont nem teljesítettem jól szombaton. Ha ez Barcelonában vagy Monacóban történik, akkor jelentős hátrányba kerülök. Úgyhogy nem engedhetem meg ezt, és megpróbálok jobban felkészülni.”

Alonso csapata tavaly nehéz hétvégét teljesített Spanyolországban, egyik autója sem jutott be a Q3-ba.

„Tavaly nagyon nehéz volt a csapat számára. Szóval próbálunk jobbak lenni. Megpróbálunk tanulni belőle, bármilyen problémával is néztek szembe tavaly.”

„Ahogy mondtam, a következő két versenypályán az időmérő igazán fontos lesz, mert egy kicsit nehezebb előzni, mint itt, Portimaóban. Szóval erre fókuszálunk, és igyekszünk felkészülni a hétvégére.”

„Mindenkinek van házi feladata. Nekem pedig némi extra is, mert jobbnak kell lennem szombaton. Nemcsak arra kell fókuszálnom, hogy a maximumot hozzam ki az egykörös gumikból, hanem jól kell reagálnom a változékony körülményekre is: ha kevesebb a tapadás, ha több, ha szelesebb az idő… Bárhogy is változik a pálya, fel kell készülnöm rá, és már a kivezető körben gyorsan meg kell értenem. Nincs időm arra, hogy többet körözzek a Q1-ben vagy a Q2-ben.”

„Szóval van pár dolog, melyben fel kell vennem a tempót, és ezt nagyon fontos lesz megtenni Monacóban és Barcelonában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Barcelonában és Monacóban nem lehetek ennyire gyenge az időmérőn
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!