Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso beismerte, ő okozta a balesetet Monacóban

Fernando Alonso beismerte, túlzottan optimista volt, mikor meg akarta előzni Heidfeldet a vasárnapi versenyen. A spanyol elnézést kért kollégájától, és elismerte, ő okolható a balesetért.

Fernando Alonso beismerte, túlzottan optimista volt, mikor meg akarta előzni Heidfeldet a vasárnapi versenyen. A spanyol elnézést kért kollégájától, és elismerte, ő okolható a balesetért.

A Renault versenyzője megpróbált előnyt kovácsolni abból, hogy mikor a legvizesebb volt az aszfalt, extrém esős gumikkal volt a pályán. A spanyol pilóta ugyan gyorsabb volt az előtte haladó Heidfeldnél, mégsem tudott előzési pozícióba kerülni a némettel szemben.

A tizennegyedik körben viszont elborult az agya, és megpróbált ott előzni, ahol nem szabadott volna.

A Grand Hotel visszafordító bejáratánál bebújt riválisa mellé, ám nekicsúszott Heidfeld autójának, melyet a Renault első szárnya, és a BMW egyik abroncsa bánt.

A spanyol médiának adott nyilatkozatában a kétszeres világelső azonban bevallotta, túlságosan optimista volt, mikor megpróbált elmenni Heidfeld mellett a visszafordítóban.

“Minden jól kezdődött, aztán a hetedik körben megérkeztem a Casino kanyarhoz, és ráhajtottam egy vízátfolyásra” – mondta Alonso, aki kicsúszását követően defektet kapott.

“Ugyanebben a körben a biztonsági autó is pályára gördült. Az aszfalt nagyon vizes volt. Kiálltam a boxba, és feltetettem autómra az extrém esőgumikat, ugyanis túlságosan csúszkáltam. Aztán hirtelen elállt az eső, és elkezdett száradni a burkolat.”

“Több vízre számítottunk, így elég sok időt veszítettünk emiatt. Megpróbáltam megelőzni Heidfeldet azon a helyen, ahol nem lehet előzni. Monacóban szinte sehol, így itt sem lehet előzni. Az én hibám volt az ütközés. Onnantól pedig csodára lett volna szükségünk ahhoz, hogy pontokat szerezzünk” – tette hozzá Alonso, aki a tizedik helyen végzett.

Bár a verseny elején minden jól alakult számára, a Renault pilótája nem aggódik az elhalasztott lehetőség miatt.

“Nem tehetsz fel mindent egy versenyre. Egyes futamokon szerencsénk van, minden jól jön ki, és pontokat szerezhetünk, míg vannak olyan futamok, amik nem alakulnak jól számunkra.”

“Azonban Kimi sokkal csalódottabb lehet, hiszen harcban van a bajnoki címért, és így nem szerzett pontot. Ha mi nem szerzünk pontot az bosszantó, de nem igazán számít, hiszen nincs tétje a dolognak. Sok veszítenivalónk nincsen” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Alonso beismerte, ő okozta a balesetet Monacóban
Új diffúzorral érkezik Portugáliába a Ferrari
Itt a Racing Point válasza: Ezért nem tesztelték Strollt a Nürburgringen!
Már hétvégén bejelenti Schumacher szerződtetését a Haas?
Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje
Red Bull: Ha Albon nem javul, kívülről kell versenyzőt hoznunk