Alonso bevallotta, őt is aggasztotta az Aston Martin gyenge formája - F1VILÁG.HU

Alonso bevallotta, őt is aggasztotta az Aston Martin gyenge formája

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elárulta, az elmúlt időszak küszködései őt is némi aggodalommal töltötték el, ám nagyon örül annak, hogy Brazíliában sikerült újra jó teljesítményt nyújtaniuk.

Alonso óriási versenyt futva a 3. helyen ért célba a múlt vasárnapi Brazil Nagydíjon, a verseny hajrájában pedig elképesztő csatát vívott a Red Bull mexikói versenyzőjével, Sergio Perezzel. Az idei nyolcadik dobogós eredmény pedig természetesen nagy megkönnyebbüléssel töltötte el az Aston Martin csapatát, a brit istálló ugyanis sokat küszködött az elmúlt hónapokban.

Alonso a vasárnapi verseny után részletesen beszélt arról, milyen élvezetes versenyt futott vasárnap, és milyen jó volt újra az élen csatáznia.

“Intenzív verseny volt, nem volt idő pihenni. Emellett pedig nagyon taktikus futam is volt, vigyázni kellett a gumira, mindig spórolni kellett az akkumulátorral, ha esetleg szükség lenne rá, amikor Checo DRS-lehetőséghez jut” – mondta a kétszeres világbajnok. “Őszintén szólva azt gondoltam, hogy kontroll alatt tartom adolgokat az utolsó etapban, talán egészen az utolsó 5 körig, amikor elkezdtem egy kicsit jobban nyomni. Volt még némi tartalék a gumikban, és minden rendben volt. Checo pedig ugyanazt ajátékot játszotta, jó gumijai maradtak a végére, és két körrel a vége előtt megelőzött. Azt gondoltam, ‘oké, ennyi volt’, de aztán volt még egy esélyem, ami elégnek bizonyult.”

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudott olyan sokáig elöl maradni DRS nélkül, Alonso így felelt: “Azt gondolom, amikor egy másik autó előtt haladsz, jobb a leszorítóerőd, tiszta pálya van előtted, és ez talán jól jött a gumimenedzsment szempontjából. Ő pedig küszködött egy kicsit a 10-es, 11-es és 12-es kanyarokban mögöttem. Lényegében ez volt az a játék, amit játszottunk: ez a három kanyar kulcsfontosságú volt az előzési lehetőségek szempontjából. Ha pedig elöl vagy, jobb a tapadásod.”

Alonso elismerte, az elmúlt időszak küszködései után ő maga is aggódott egy kicsit az Aston Martin formája miatt.

“Küszködtünk már néhány hónapja, a legutóbbi két verseny pedig eléggé fájdalmas volt” – magyarázta. “Kísérletezgetnünk kellett egy kicsit néhány dologgal az autón, hogy megértsük, milyen irányba tartunk, és milyen irányba kell elindulnunk a jövő évi autóval. Ezek a versenyek fájdalmasak voltak, különösen a mexikói.”

“Azt gondolo, csapatként nagyon lassúak voltunk, de jó volt látni, hogy minden koncentráltan és eltökélten dolgozott a csapatban, a dolgok mélyére ástunk, és megerősödve tértünk vissza Interlagosban. Jó volt látni ezt kívülről, hogy mindenki egy irányba húzott.”

“Igen, egy kicsit aggódtam a legutóbbi néhány verseny, illetve a bajnokság utolsó szakasza miatt, ez nem kérdés, most viszont alig várom már Vegast. Szóval teljesen mások az energiák, amikor van teljesítmény az autóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!