Alonso bizakodó a hétvégét illetően

Fernando Alonso kipróbált néhány új elemet a McLaren versenygépén, és összességében elégedett az eredményekkel, így pozitívan áll hozzá a hétvégéhez.


Fernando Alonso kipróbált néhány új elemet a McLaren versenygépén, és összességében elégedett az eredményekkel, így pozitívan áll hozzá a hétvégéhez.

Ahogyan pénteken, úgy a hétvége további részén is eshet az eső – Alonso szerint azonban időjárástól függetlenül az autóval sikerült előrelépéseket tenniük, így bizakodó az Osztrák Nagydíjat illetően.

„A versenyen bármi megtörténhet, hiszen megérkezhetnek a felhők. Úgy gondolom, a mainál még több is jöhet a hétvége során, különböző elemeket teszteltünk, vannak pozitív és negatív eredményeink is. Azt hiszem, holnap versenyképesek lehetünk, szóval örülök a mai napnak.”

Alonso korábban úgy nyilatkozott, a szigorított rádiós szabályok nem az „űrtechnológiával” kialakított versenygépekhez valóak, így nem örül annak, hogy a csapattól nem kaphatnak utasításokat az autóban ülve. A spanyol véleménye továbbra sem változott:

„Az autó elég komplex ahhoz, hogy mi kezeljük. Mi versenyezni szeretnénk, nem arra koncentrálni, hogy vigyázzunk a gumikra, az üzemanyagra, akármire, mert mi csak versenyzők vagyunk, és nyomni szeretnénk. De ez mindenki számára ugyanaz.”

Jenson Button autójára ugyan nem kerültek fel a McLaren új elemei, azonban szoros időmérőre számít, ugyanakkor tudja, hogy nem lesz egyszerű bejutni a Q3-ba.

„Ha száraz idő lesz, akkor elég közel lesz a mezőny egymáshoz, mert négy tizedmásodpercre voltunk a harmadik helytől. Nehéz lesz bekerülni a Q3-ba, mert egyelőre a Force India mögöttünk van, akik harmadikak voltak az előző versenyen, és a Williams is, akik különösen gyorsak itt, szóval kemény lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!