Alonso bízik benne, hogy ismét beleszeret az F1-be

Fernando Alonso bízik abban, hogy a jövő évi szabályok, melyek felgyorsítják az autókat, ismét megszerettetik vele a Forma-1-et, ugyanis a jelenlegi versenygépek elfogadhatatlanok számára.


Fernando Alonso bízik abban, hogy a jövő évi szabályok, melyek felgyorsítják az autókat, ismét megszerettetik vele a Forma-1-et, ugyanis a jelenlegi versenygépek elfogadhatatlanok számára.

A McLaren spanyol versenyzője nem rejtette véka alá véleményét, és őszintén elmondta, hogy amennyiben nem változik a helyzet, nem fog érezni magában elég motivációt ahhoz, hogy a Forma-1-ben maradjon.

Alonso azonban hozzátette, hogy nagyon bízik abban, hogy a jövő évben bevezetésre kerülő új szabályok – melyek a hírek szerint körönként körülbelül 5 másodperccel teszik majd gyorsabbá az autókat – megváltoztatják a véleményét.

„Nagyon bízom abban, hogy ez lesz a helyzet, ez áll a változtatások mögött” – mondta Alonso, mikor arról kérdezték, inspirálóan hatnak-e majd rá a 2017-es szabályok.

„Úgy gondolom, hogy az autók túl lassúak jelenleg, ezt mindenki látja, különösen versenykörülmények között. Az időmérőn, a teljes sebességgel, lágy gumikon rendben van, azonban versenykörülmények között egyértelműen nagyon lassú az autó.”

„Véleményem szerint jövőre nagyobb kihívást jelentenek majd az autó és még izgalmasabb lesz minden. A sebesség a kanyarokban, talán visszatérhetünk oda, ahol voltunk a múltban, amiről a Forma-1-nek szólnia kellene normális esetben.”

Bár a lágyabb gumik és néhány motorfejlesztés segített abban, hogy számos helyszínen új pályacsúcsok születhessenek a Forma-1-ben, Alonso úgy gondolja, hogy még van hely a fejlődésre – különösen azok után, hogy a GP2-es pole idővel könnyen az F1-es középmezőnyben lehetett volna lenni az edzésen, ami véleménye szerint elfogadhatatlan.

Alonso csapattársa, Jenson Button is úgy érzi, szebb idők jönnek az elmúlt években vakvágányra tévedt szabályokat követően.

„Mindketten már jó néhány éve itt vagyunk, és emlékeszem a V10-es motorokra, a gumiháborúra, és a hatalmas leszorító erőre” – folytatta a brit világbajnok.

„Számos fajta Forma-1-et megtapasztaltunk már, és azt gondolom, hogy az utóbbi években rossz irányba mentek el a dolgok a szabályokat illetően.”

„A Forma-1 azonban megértette ezt, ezért is jönnek nagyobb szabálymódosítások a jövőben, amiktől mindenki sokat vár. Jeleleg nem vagyunk jó helyen, de a következő év előrelépést hozhat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!