Friss hírek

Alonso biztonságban érzi magát a Ferrarinál

Fernando Alonso egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy leendő csapata nem teljesített túl jól az idei szezonban, mert úgy érzi, nem lehet mellényúlni a Ferrarival. A spanyol pilóta meg van győződve arról, hogy az olaszokkal harcba szállhat a bajnoki címért.

Fernando Alonso egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy leendő csapata nem teljesített túl jól az idei szezonban, mert úgy érzi, nem lehet mellényúlni a Ferrarival. A spanyol pilóta meg van győződve arról, hogy az olaszokkal harcba szállhat a bajnoki címért.

A kétszeres világbajnok utolsó versenyét teljesítette a hétvégén a Renault-val, ugyanis jövőre már a Ferrari színeit fogja erősíteni, miután az olaszok leszerződtették Kimi Raikkönen helyére.

A Ferrari viszont nem szerepelt túl fényesen az idei évben, miután az elmúlt két évben a gyártók versenyének élén végzett. Az olaszok gyengén kezdtek, és égül egy ponttal lemaradva a McLaren mögött, a bajnokság negyedik helyén landoltak.

Alonso mindezek ellenére nem aggódik, mert úgy érzi, jövőre minden esélye meglesz arra, hogy ismét harcba szálljon a győzelmekért és a világbajnoki címért az olasz alakulattal.

“Meg kell próbálnod optimistának lenni” – mondta a spanyol a Cadena Ser rádiónak. “Úgy gondolom, az tesz higgadttá, hogy tudom, a Ferrarihoz szerződni egyenlő a nyugalommal, mert tisztában vagy azzal, hogy mindig mindent beleadnak.”

“Egy olyan csapat és márka, amely a versenyzésre született, és tudod, hogy mindent beleadnak az autójukba, és általában az elsők között vannak. Néha megnyerik a bajnokságot, néha nem, de soha nincs olyan évük, ami túl rossz lenne.”

“Éppen ezért azt gondolom, hogy a Ferrarihoz szerződni a lehető legbiztonságosabb választás minden versenyző számára. Senki nem tudhatja, miként alakulnak majd a dolgok a következő szezonban, ez ismét egy nagy kérdés, és majd meglátjuk, miként teljesítenek az új autók.”

“Azonban azt gondolom, hogy a Ferrarinál, a McLarennél, vagy egy jó csapatnál lenni nagyobb nyugalmat biztosít, mintha máshol várnád a következő évet, mert bármi megtörténhet.”

Miközben a rivális McLaren szinte az utolsó versenyig fejlesztette idei versenygépét, aminek köszönhetően a Red Bull mögött a legeredményesebb csapat volt a szezon második felében, a Ferrari már hónapokkal ezelőtt átcsoportosította erőforrásait a jövő évi modellre, és ezért nem tudta tartani a lépést a többiekkel.

Alonso azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget ennek, sőt véleménye szerint a Ferrari jól döntött, hogy már korán félretette idei autóját, és teljes erőbedobással a jövő évre fókuszált.

“Úgy gondolom, hogy mindkét csapat a mezőny hátuljáról kezdte. A McLaren talán még hátrébb volt, mint a Ferrari, de nagyon jó munkát végzett, és mostanra övé az egyik legjobb autó a mezőnyben” – folytatta a spanyol.

“Azonban a két csapat külön utakon járt, más ösvényt választott. A McLaren tovább dolgozott az idei autó fejlesztésén, a Ferrari viszont nem. Szóval a következő év mindenki számára egy teljesen új rajt lesz, rajt a nulláról. Majd meglátjuk, hogy kettőnk közül kinek lesz jobb versenyautója.”

“Teljesen mindegy, hogy ki hogyan fejezi be az utolsó versenyt. Tavaly a második helyen végeztem a Renault-val az utolsó futamon Brazíliában, így sokan azt várták, hogy eredményesek leszünk idén, de ez nem így lett. Szóval soha nem lehet tudni.”

“Természetesen az idei autó fejlesztése során sok hasznos dolgokat meg lehetett (volna) tanulni, de én örülök annak, hogy leendő csapatom már korán átmozgatta erőforrásait a jövő évi modellre, mert ebből előnyt kovácsolhat jövőre” – tette hozzá Alonso, aki szerint jó párost alkotnak majd Felipe Massával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!