Friss hírek

Alonso biztos abban, hogy a Ferraritól vonul vissza

Fernando Alonso még csak néhány hete kezdte meg a munkát új csapatával, de már most tudja, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata, mert elmondása szerint ez a legtökéletesebb hely egy forma-1-es versenyző számára.

Fernando Alonso még csak néhány hete kezdte meg a munkát új csapatával, de már most tudja, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata, mert elmondása szerint ez a legtökéletesebb hely egy forma-1-es versenyző számára.

A kétszeres világbajnok az elmúlt szezon végén a raliba távozó Kimi Raikkönen helyét vette át az olasz alakulatnál, miután egy három évre szóló szerződést kötött a Ferrarival, ahol Felipe Massa mellett fog versenyezni az idei évben.

Alonso a hét elején mutatkozott először vörös színekbe öltözve, mikor kezdetét vette a Ferrari hagyományos médiaeseménye, a Wrooom az olasz Dolomitokban, ahol csütörtökön az újságírók elé állt.

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari lesz-e az utolsó csapata, a spanyol így felelt: “100 %-ig biztos vagyok ebben. Egy versenyző karrierje szempontjából a lehető legjobb dolog a Ferrarihoz igazolni.”

“Szinte lehetetlen egy másik csapatnál motivációt találni, miután az ember a Ferrarinál versenyzett, mert soha nem fogod megtalálni azt a környezetet, és érzést, amit ebben a történelmi múltú csapatnál megtalálsz.”

Alonso már karácsony előtt eltöltött néhány napot a Ferrari maranellói főhadiszállásán, ahol megismerkedett mérnökeivel és a körülötte dolgozó szakemberekkel.

Bár elmondta, hogy azonnal otthon érezte magát a csapatban, tisztában van azzal, hogy néhány versenyre szüksége lesz a teljes beilleszkedéshez.

“Természetesen mindig nehéz (egy csapatváltás)” – folytatta. “Tudom, hogy nagyon gyorsan hozzászokom majd az autóhoz, de mindössze csak hét-nyolc napom lesz a tesztelésre, így az első három-négy versenyen nem leszek 100%-ig hozzászokva az autóhoz és a csapathoz.”

“Azonban meggyőződésem, hogy a harmadik-negyedik versenytől a legjobb Alonsót és a legjobb Ferrarit láthatjuk” – folytatta a kétszeres világbajnok, aki jól tudja, hogy nem lesz könnyű megismételni azt, amit Michael Schumacher elért a Ferrarival.

“Az ember természetesen mindig győzni akar, de úgy gondolom, hogy manapság szinte lehetetlen elérni hét világbajnoki címet.”

“Manapság nagyon szoros a mezőny, és a szabályok is szigorúbbak. Néhány tizedek döntenek, így zsinórban öt világbajnoki címet nyerni, ahogy azt Michael tette, nagyon nehéz megismételni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!