Alonso biztos benne, elromlott a kormány a balesetkor - F1VILÁG.HU

Alonso biztos benne, elromlott a kormány a balesetkor

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso Malajziában elárulta, meggyőződése, hogy februári tesztbalesetét a kormánymű hibája okozta. A spanyol hétvégén újra versenyezhet.



A kétszeres világbajnok Fernando Alonso Malajziában elárulta, meggyőződése, hogy februári tesztbalesetét a kormánymű hibája okozta.

A spanyol versenyző ezen a hétvégén ismét „ringbe száll”, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai ugyanis zöld utat adtak szepangi indulásához azok után, hogy két hete kénytelen volt kihagyni a szezon első, ausztráliai versenyhétvégéjét.

Bár Alonso csapata, a McLaren kezdetben kizárta annak lehetőségét, hogy a február 22-i tesztbalesetet műszaki hiba okozta, a kétszeres világbajnok másképp vélekedik.

„Ekkora sebességnél egy hurrikán sem mozdítani meg az autót” – érvelt Alonso arra vonatkozóan, hogy a csapat korábbi jelentése szerint az erős szél okozhatta az ütközést.

„Óriási volt a figyelem aznap, és feltehetően a csapat, illetve a menedzserem által adott első válaszok afféle találgatások voltak csak. De három-négy napig az ember nem tud mit mondani, amíg nem emlékszik mindenre. Az még rosszabb lett volna. Mondtak egy teóriát a széllel kapcsolatban, de nyilvánvalóan ez nem segített.”

„A 3-as kanyar közepén problémánk volt a kormánnyal. Beragadt jobbra, közeledtem a falhoz, az utolsó pillanatban fékeztem, majd ötödikből harmadikba váltottam le.”

A hét elején a McLaren elismerte, Alonso emlékei szerint a balesetet a kormánymű hibája okozhatta, ezért Malajziában további szenzorokkal látják el az autót, hogy még több adatot gyűjthessenek annak viselkedéséről.

Alonso bevallotta, a teszten gyűjtött információk nem erősítik meg állításait.

Hirdetés

„Sajnos az adatokból hiányoznak bizonyos dolgok. Az adatgyűjtés az autó azon területén nem az igazi. Teljesen nyilvánvaló, hogy gond volt a versenyautóval. De jelenleg az adatokból ezt nem tudjuk kiolvasni. Szóval nincs tiszta válaszunk.”

A baleset után számos pletyka látott napvilágot arra vonatkozóan, hogy Alonso komoly emlékezetkiesést szenvedett: voltak, akik szerint a spanyol az elmúlt húsz évre nem is emlékezett.

„Mindenre emlékszem. Napos, vasárnap délelőtt volt, minden beállítás-változtatásra jól emlékszem, az összes köridőre. A 3-as kanyar előtt [Sebastian] Vettel volt előttem, de levágta a kanyart, hogy elengedjen engem.”

„Az ütközés után egy ideig még súroltam a falat, aztán először kikapcsoltam a rádiót, mert az be volt kapcsolva, majd a főkapcsolót is lenyomtam. Abszolút tudatomnál voltam abban a pillanatban.”

„A mentőautóban, vagy az orvosi központban vesztettem el az emlékezetemet. Az orvosok szerint ez teljesen normális azok miatt a gyógyszerek miatt, amiket a helikopteres szállítás miatt kaptam. Az MRI-vizsgálatokhoz és a kiértékelésekhez pedig szükség van erre a protokollra, szükség van a gyógyszerekre, szóval teljesen normális dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!