Alonso biztos benne, képes a felzárkózásra a Ferrari - F1VILÁG.HU

Alonso biztos benne, képes a felzárkózásra a Ferrari

HIRDETÉS

Rendkívül gyenge formát nyújtott a 2014-es bajnokság harmadik futamán, Bahreinben a Ferrari Forma-1-es csapata.


Rendkívül gyenge formát nyújtott a 2014-es bajnokság harmadik futamán, Bahreinben a Ferrari Forma-1-es csapata.

A maranellói gárda versenyzői csupán a kilencedik és tizedik helyen értek célba vasárnap, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso pedig elárulta, bár jól dolgoztak hétvégén, rengeteget kell fejlődniük, hogy tartani tudják a lépést az élmezőnnyel.

„Nagyon komplikált versenyünk volt ma, még ha tudtuk is, mire számítsunk – a hosszú egyenesek miatt ugyanis ez a pálya gyenge pontunk” – mondta a spanyol versenyző.

„A csapat szuper munkát végzett, és megoldotta a tegnapi problémákat, melyek az időmérő utolsó szakaszában hátráltattak, és a rajt, illetve a stratégiánk is tökéletes volt.”

„A biztonsági autó segített minket abban, hogy visszanyerjünk némi területet az előttünk lévőkkel szemben, és spórolhattunk az üzemanyaggal is, de ez nem volt elég ahhoz, hogy változtassunk az eredményen.”

„Habár minden tőlünk telhetőt megtettünk, nem lehetünk elégedettek a teljesítményünkkel, és most éjt nappallá téve kell azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk.”

Alonso hozzátette, biztos abban, hogy a Ferrari képes lesz felzárkózni. A csapat már jövő héten számos újítást kipróbál az első idényközi teszten, Bahreinben.

„A bajnokság még korai szakaszában jár, és azt hiszem, van időnk a felzárkózásra. Megvannak a forrásaink és a potenciálunk ahhoz, hogy megcsináljuk – csak rajtunk múlik.”

„A jövő hét nagyon fontos lesz számunkra, mivel kedden és szerdán tesztelünk itt, hogy felkészüljünk a következő versenyekre. Nagyon agresszív programot állítottunk össze, amire szükségünk is lesz, mert riválisaink sem ülnek a babérjaikon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!