Portugál Nagydíj

Alonso biztos benne, legyőzheti Vettelt

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso biztos benne, legyőzheti Vettelt

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint igenis jó esélyei vannak arra, hogy az idei bajnokság során legyőzze az elmúlt három év Forma-1-es világbajnokát, Sebastian Vettelt.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint igenis jó esélyei vannak arra, hogy az idei bajnokság során legyőzze az elmúlt három év Forma-1-es világbajnokát, Sebastian Vettelt.

A Red Bull versenyzője jelenleg 36 pontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát Alonso előtt, noha egyelőre még a szezon féltávjánál sem járunk.

A jelentősnek mondható lemaradás ellenére Alonso továbbra is hisz a vb-címben, és biztos abban, a Ferrari képes felülkerekedni a címvédő pároson.

„Miután 36 pontos hátrányban vagyunk a listavezetővel szemben, nem sok lehetőségünk van a hibákra, vagy arra, hogy további pontokat veszítsünk” – ismerte el a spanyol Silverstone-ban.

„Másfelől viszont higgadtnak kell maradnunk, és végeznünk kell a feladatunkat. Ha versenyeket tudunk nyerni és Sebastian előtt érünk célba, az nagyszerű lesz, ha viszont nem, akkor meg kell próbálnunk a lehető legkevesebb pontot veszíteni.”

„Tavaly, Monza környékén 42 pontos előny birtokában voltam, és az sem volt elég. Szóval az, hogy a nyolcadik futamon 36 ponttal vagyok lemaradva, ugyan nem ideális, de nem is a világ vége.”

Alonso szerint Vettel főleg annak köszönheti jelenetős előnyét, hogy sem ő, sem Kimi Räikkönen nem tudott jól szerepelni az elmúlt két versenyen, miközben a Red Bull mindenhol versenyképes volt.

„Azt gondolom, Vettel fantasztikus munkát végez valamennyi versenyen. Majdhogynem tökéletesen teljesített eddig, mindig jól ment az időmérőkön és a futamokon is. Nekem nyilván volt két balszerencsés szituációm, az egyik Malajziában, a másik pedig Bahreinben. Kimi pedig vezette a bajnokságot, aztán mellőle is elpártolt a szerencse – Monacóban és Kanadában is rossz versenyei voltak.”

„Szóval tovább kell küzdenünk, feledtetnünk kell ezeket a rossz versenyeket. A Red Bull is nagyon jól fejlődik a bajnokság első feléhez képest. Szóval javítanunk kell a teljesítményünkön, ha le akarjuk győzni Vettelt.”

Alonsót egyébként sokan favoritnak tartják a hétvégi Brit Nagydíj tekintetében, a Ferrari autójának ugyanis kedvezhetnek a silverstone-i pálya tempós kanyarjai.

„Ez egy jó pálya lehet számunkra” – helyeselt Alonso.

„Többé-kevésbé versenyképesek voltunk itt az elmúlt három-négy évben, és ez az első olyan pálya az idei naptárban, mely hasonlít a kínaihoz és a barcelonaihoz, mely helyszínek eddig a legjobbak voltak az idei autó számára.”

„Szóval nagy reményeket fűzünk ehhez a hétvégéhez. Másfelől viszont a Red Bull is elég erős volt és dominált itt 2009 óta, szóval szoros hétvége lesz. És biztos vagyok abban, hogy a Mercedes is nagyon erős lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!