Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Alonso biztos benne, újra dobogóra fog állni

Videóban üzent a nagyvilágnak a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki 2021-ben kétéves kihagyás után tér vissza a száguldó cirkuszba.

A spanyol versenyző egy több évre szóló szerződést írt alá a Renault-val – ezt ma jelentette be a csapat.

Alonso 2005-ben és 2006-ban két világbajnoki címet is nyert a francia istállóval, így kétségkívül az érzelmek is szerepet játszottak a döntésében.

Ami azonban ennél is fontosabb: Alonso biztos benne, a Renault-val vissza fog tudni térni a dobogóra.

„Sziasztok, micsoda nap! Mint azt bizonyára tudjátok, nagyon erős a kötelék köztem és a csapat között” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Nagyon érzelmes dolog ez számomra, hiszen két világbajnoki címet nyertünk közösen. Viszont én előre tekintek, nem nézek a tükörbe.”

„A Forma-1-be való visszatérésem egy higgadt döntés eredménye: tudom, hogy ki vagyok ma, tudom, hogy mik a Renault kilátásai. A csapat szeretne visszatérni a dobogóra, akárcsak én.”

„A Renault egy olyan brand, melyhez nagyon közel állok, és büszke vagyok arra, hogy ismét képviselhetem.”

Alonso a tervek szerint 2022-ben is a Renault versenyzője lesz – ekkor debütálnak majd az F1 új szabályai, amik a korábbi bajnok szerint igazán ígéretesek.

„Tudom, mennyire szerencsés vagyok, hogy némi szünet után visszatérhetek a Forma-1-be. Azt gondolom, az új szabályokkal ismét a versenyző kerül majd a fókuszba a teljesítményt tekintve. Nagyobb lesz az egyenlőség a csapatok között, és ez jobb show-t ígér a pályán is.”

„Szóval készen állok, visszatérek!” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!