Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Alonso biztos benne, újra dobogóra fog állni

Marina Bay Circuit, Singapore Thursday 13 September 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST9714
Fotó: McLaren
Videóban üzent a nagyvilágnak a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki 2021-ben kétéves kihagyás után tér vissza a száguldó cirkuszba.

A spanyol versenyző egy több évre szóló szerződést írt alá a Renault-val – ezt ma jelentette be a csapat.

Alonso 2005-ben és 2006-ban két világbajnoki címet is nyert a francia istállóval, így kétségkívül az érzelmek is szerepet játszottak a döntésében.

Ami azonban ennél is fontosabb: Alonso biztos benne, a Renault-val vissza fog tudni térni a dobogóra.

„Sziasztok, micsoda nap! Mint azt bizonyára tudjátok, nagyon erős a kötelék köztem és a csapat között” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Nagyon érzelmes dolog ez számomra, hiszen két világbajnoki címet nyertünk közösen. Viszont én előre tekintek, nem nézek a tükörbe.”

„A Forma-1-be való visszatérésem egy higgadt döntés eredménye: tudom, hogy ki vagyok ma, tudom, hogy mik a Renault kilátásai. A csapat szeretne visszatérni a dobogóra, akárcsak én.”

„A Renault egy olyan brand, melyhez nagyon közel állok, és büszke vagyok arra, hogy ismét képviselhetem.”

Alonso a tervek szerint 2022-ben is a Renault versenyzője lesz – ekkor debütálnak majd az F1 új szabályai, amik a korábbi bajnok szerint igazán ígéretesek.

„Tudom, mennyire szerencsés vagyok, hogy némi szünet után visszatérhetek a Forma-1-be. Azt gondolom, az új szabályokkal ismét a versenyző kerül majd a fókuszba a teljesítményt tekintve. Nagyobb lesz az egyenlőség a csapatok között, és ez jobb show-t ígér a pályán is.”

„Szóval készen állok, visszatérek!” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS