Alonso: Biztosan ott leszek a rajtrácson jövőre

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso kijelentette, versenyezni fog 2016-ban a McLaren csapatával, és tisztázta a helyzetet Ron Dennisszel, aki nemrég azt mondta, lehet, hogy a spanyol egy év pihenőre vonul.A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso kijelentette, versenyezni fog 2016-ban a McLaren csapatával, és tisztázta a helyzetet Ron Dennisszel, aki nemrég azt mondta, lehet, hogy a spanyol egy év pihenőre vonul.

A McLaren ügyvezetője, Dennis az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén nyilatkozott úgy, megfontolás tárgya volt, hogy Alonso a 2016-os idényben szabadságra vonul, szerződéséből hátralévő két évét pedig 2017-ben és 2018-ban tölti ki.

Dennis nyilatkozata meglepte Alonsót, pénteken pedig a spanyol azt mondta, biztos, hogy ott lesz a rajtrácson az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon jövőre.

„Ron pénteken mondta ezeket. Szombaton már elmondta az ellenkezőjét, de akkor már senki sem figyelt rá” – mondta Alonso.

„Én már pénteken, szombaton és vasárnap is az ellenkezőjét állítottam annak, amit mondott, és biztos vagyok benne, hogy még januárban és februárban is ugyanezekre a kérdésekre kell válaszolnom.”

Arra a kérdésre, hogy beszélt-e már Denisszel a szóban forgó nyilatkozatról, a spanyol így felelt: „Pénteken beszéltem Ronnal, elmondtam neki, hogy mi jelent meg a médiában.”

„Ő azt válaszolta, hogy ’nem úgy értette, és holnap tisztázni fogja’. Szombaton pedig tisztázta is, de arról senki sem írt.”

Alonso elárulta, mivel még két év hátravan szerződéséből, egyelőre korai volna arról beszélni, hogy mikor fejezi be F1-es pályafutását.

„Még túl korai erre gondolni. Majd meglátjuk, mi lesz másfél év múlva, milyen célokat sikerül elérnünk, és milyeneket nem.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!